InternetTech

Dit zijn de beste Belgische website builders van 2020

0

Of je nu een eigen bedrijf hebt of wil starten, of omdat je meer wil doen met een hobby, er zijn genoeg redenen om een eigen website te willen opzetten. En met de verschillende tools is het tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk meer om dit zelf te doen. Hiervoor is het wel belangrijk dat je een goede, betrouwbare hostingprovider hebt. Wij zetten de beste van 2020 voor je op een rijtje.

Jouwweb

Al 750.000 maakten zelf een website met Jouwweb. Een website maken is dan ook voor vrijwel iedereen te doen, en als je er even niet uitkomt dan biedt het gratis support uitkomst. Deze support is in het Nederlands (Vlaams). Nog meer voordelen:

  • Aanmelden is gratis;
  • Je website is direct online;
  • Technische kennis is niet nodig.

Standaard krijg je een website dit geoptimaliseerd is voor Google, die zich automatisch aanpast aan de schermgrootte en simpel is in gebruik. Ook een eigen, zakelijk mailadres is standaard inbegrepen.

Greengeeks

De naam suggereert het al: dit is geen Belgisch bedrijf. Sterker nog, het hoofdkantoor bevindt zich in de USA. Indien het geen bezwaar is om alles in het Engels af te handelen, zit je bij Greengeeks goed. Vooral de prijs is bijna onverslaanbaar, en daar krijg je een prima pakket voor terug. Wees niet bang voor je data: ze hebben servers in Europa staan, en voldoen daarmee dus aan de Europese regelgeving, bijvoorbeeld op het gebied van privacy en gegevensbescherming.

Waarom je voor Greengeeks zou kiezen? Ook hier zit het antwoord al in de naam: het is een zogenoemde groene provider. In de 12  jaar dat ze bestaan hebben zij hun energieverbruik gecompenseerd. Ze hebben de laatste jaren zelf overgecompenseerd: ze compenseren voor elke website die ze hosten 3x de energie, oftewel, er blijft over.

Cloudways

Wederom een internationaal bedrijf, maar wel één dat hosting, zoals ze zelf zeggen, geperfectioneerd heeft. Het is dan ook een relatief dure optie ten opzichte van de andere providers, en is dus vooral geschikt voor de professional. Je kunt hier kiezen van vrijwel alles zelf doen (waarbij enige kennis wel handig is) tot het geheel uit handen geven.

Het bedrijf is gevestigd op Malta en valt dus onder de Europese regelgeving. De voertaal is wel Engels. Maar als je zoekt naar een provider waar in principe alles mogelijk is, dan is Cloudways een goede optie.

Waar let je op als je een hosting provider uitzoekt?

Er zijn een aantal punten belangrijk bij de keuze voor een hosting provider. Prijs staat niet heel hoog op de lijstje. Belangrijker is bijvoorbeeld:

  • Hoeveel kun en wil je zelf doen?
  • In welke taal verwacht je support etc.?
  • Hoeveel opslag heb je nodig?
  • Waar staan de servers en hoe vol zitten deze? Wat is de uptime?
  • Welke extra diensten (mailadressen, databases, extra domeinnamen etc.) heb je nodig?
  • Welk type webhosting zoek je (shared, cloud, dedicated, WordPress etc.)?

Als je antwoord hebt op deze vragen en bepaald hebt hoe belangrijk ze zijn, kun je een keuze maken. Daarbij zouden wij altijd adviseren te kiezen voor de provider die het beste past bij je wensen, en daarna pas te kijken naar de prijs. In het geval van webhosting kan goedkoop heel snel duurkoop blijken te zijn.

 

7 Populairste browser games voor mobiel in 2020

Previous article

Must haves voor een inloopkast

Next article