Handig

Mieren: een kleine ongediertesoort

0

Mieren zijn slechts kleine beestjes en lijken hierdoor wellicht onschuldig. Maar niets is minder waar. Mieren kunnen ondanks hun kleine formaat namelijk wel degelijk voor veel overlast zorgen. Deze zwarte beestjes vallen dan ook met recht binnen de categorie ongedierte. Lopen er bij jou thuis mieren over het aanrecht? Of is jouw tuin gevuld met hele kolonies mieren? Bestrijd dit ongedierte dan direct en voorkom zo ernstige schade.

Welke schade richten mieren aan?

Doordat mieren klein van formaat zijn, worden ze vaak niet als gevaarlijk beschouwd. Maar deze aanname is niet terecht. Mieren dragen allerlei bacteriën met zich mee. Als zij zich in jouw keuken tegoed komen doen aan jouw eten, dragen ze deze bacteriën over. De mieren kunnen dus jouw gezondheid schaden. Daarnaast kunnen de mieren ook voor materiële schade zorgen. Je moet hierbij denken aan een beschadigd terras door stoeptegels die zijn uitgegraven door de mieren. Dit is niet alleen zonde, maar de losliggende stoeptegels zijn ook nog eens heel gevaarlijk. Mieren bestrijden is dan ook altijd aan te raden als je kampt met een vorm van mierenoverlast.

Dit kun je zelf doen

Het hebben van mieren in huis is buitengewoon vervelend. De kleine beestjes doen zich namelijk graag tegoed aan jouw voedsel en verspreiden zo allerlei bacteriën. Het is dan ook begrijpelijk dat je direct wilt starten met bestrijding als je mieren in huis aantreft. Maar hoe pak je dit aan? Wat kun je doen om de mieren in huis uit te roeien? Er bestaan verschillende middelen die je in kunt zetten bij de bestrijding van de mieren in huis. Van mierenpoeder en mierenlokdoosjes tot bakjes met zout. Het zijn allemaal middelen die je kunnen helpen bij het bestrijden van de mieren. Lukt het je niet om de mieren uit te roeien en is er sprake van een serieuze mierenplaag? Schakel dan een professionele mierenbestrijder in.

Mieren in de tuin bestrijden

Niet alleen in huis kunnen mieren voor overlast zorgen. Ook in de tuin kunnen mieren schade aanrichten. Is jouw terras aan het verzakken? En liggen er zelfs stoeptegels los? Dan is de kans groot dat deze schade door mieren is veroorzaakt. Het is in dit geval raadzaam om biologisch mierenpoeder of mierenkorrels tussen de tegels te strooien. Maar uiteraard voorkom je liever een mierenplaag in de tuin. Hoe je dit doet? Door je tuin onaantrekkelijk te maken voor de mieren. Voorkom rondslingerende voedselresten en pak de bladluizen in de tuin aan. Mieren zijn hier namelijk dol op. Door deze voeding voor de mieren weg te halen, verklein je de kans op een mierenplaag.

Daglenzen: dit zijn de voordelen

Previous article

Ontwerp je eigen geboortekaartjes en doopsuiker

Next article