Handig

Daglenzen: dit zijn de voordelen

0

Lenzen zijn natuurlijk dé uitvinding van de vorige eeuw. Voor brildragers kwam er een compleet nieuwe vorm van vrijheid, namelijk dat er niets meer op je neus zit. Lenzen kwamen in alle vormen en maten. Maandlenzen, nachtlenzen en zelfs daglenzen. Daglenzen zijn dus erg prettig om te dragen. Waarom? Dat vertellen we jou in deze blog.

Daglenzen zijn lenzen die je elke dag ververst. Je gebruikt dus niet, zoals met maandlenzen, een langere tijd dezelfde lenzen. Of zoals met nachtlenzen, wanneer je ze alleen in de nacht draagt. Overdag is je oogafweking dan bijgesteld, waardoor je overdag geen lenzen hoeft te dragen. Het voordeel aan daglenzen is allereerst dat je minder kans hebt op ooginfecties. Vaak worden lenzen al snel te lang gedragen, langer dan bijvoorbeeld de voorgeschreven 4 weken. Hierdoor wordt de kans op een infectie groter.

Als je gaat voor hygiëne dan kom je dus al snel uit op daglenzen. Maar er zijn nog meer voordelen, denk bijvoorbeeld aan het verzamelen van bijvoorbeeld stof, pollen of bacteriën. Vaak kan je gemakkelijk daglenzen bestellen zodat je een grote voorraad hebt liggen thuis.

Voor de sporters en de vakantiegangers

Voor wie minder vaak lenzen draagt, zijn daglenzen ook ideaal. Je hebt immers maar weinig spullen nodig, denk bijvoorbeeld aan een lenzenbakje en lenzenvloeistof. Alles zit verpakt in de verpakking van de daglens. Daglenzen worden ook vaak gebruikt door sporters of als mensen op vakantie gaan. Op deze manier heb je minder rompslomp en hoef je niet bang te zijn dat er bijvoorbeeld een maandlens sneuvelt.

Onbewust krijg je namelijk een hoop in je ogen. Denk aan stof, pollen in de lente en andere viezigheid. Maar je krijgt ook droge ogen als je bijvoorbeeld veel achter de computer zit. Je ogen zijn ontzettend waardevol. Daarom is het goed om altijd, of je nu daglenzen of maandlenzen draagt, je ogen goed te verzorgen. Draag ze niet te lang, doe ze op tijd uit en druppel je ogen als je bijvoorbeeld te droog zijn. Was altijd goed je handen voordat je met je vingers je ogen aanraakt.

Wil jij je weet fit voelen na een lange tijd achter de computer zitten? We hebben nog een paar extra tips voor je verzameld!

Zitten er ook nadelen aan daglenzen?

Absoluut. Zo heb je meer verpakkingsmateriaal als je ze elke dag draagt. En als je weg gaat moet je dus meerdere setjes meenemen en kun je niet gebruikmaken van een enkel setje met wat vloeistof. Of het voor jou opweegt tegen de voordelen is natuurlijk aan jou!

Wat helpt effectief tegen ongewenste dieren in huis?

Previous article

Mieren: een kleine ongediertesoort

Next article