Handig

Pijn na een dag zittend werken? Probeer deze 3 stretches!

0

Wist je dat Belgen het meest van alle Europeanen … zitten? We zitten maar liefst zo’n 7 uur per dag, terwijl de gemiddelde Europeaan ‘slechts’ zo’n 5 uur zit. Zittend werken is volgens veel wetenschappers erg ongezond, omdat het onder meer de doorbloeding van je beenspieren vertraagt. Ook kan zitten voor veel spierpijn zorgen. Daarom is het handig om elke dag deze drie stretches uit te voeren, zodat je minder last hebt van spierpijn na een dag bureauwerk.

Stretch 1:

Heb jij ook altijd pijnlijke schouders? Of zit je nek weer eens ‘vast’? Dat is niet verwonderlijk: stress blijft vaak vasthangen in deze regio’s. Daarom is het fijn om elke dag even je schouders te stretchen. Hef je schouders op en houd deze pose enkele seconden vast. Laat daarna rustig je schouders zakken en herhaal zo’n vijf keer. Deze stretch kun je perfect zittend uitvoeren, maar wij raden aan om dit te doen als je even recht staat. Het is immers belangrijk voor de doorbloeding van je benen dat je af en toe beweegt. Wandel elk uur dus even een rondje – al is het maar naar het koffiezetapparaat.

Stretch 2:

Een andere stretch die je zelfs kunt doen aan het koffiezetapparaat, is de stretch die je bovenlichaam uitrekt. Terwijl je koffie wordt gezet, kun je met je voeten op schouderbreedte staan en je armen boven je hoofd uitstrekken. Neem je handen vast en leun naar links tot je alles voelt opspannen. Na enkele seconden kun je de andere richting uit leunen. Herhaal zo’n tien keer. Ook een paar squats aan het koffiezetapparaat zijn altijd goed voor je.

Stretch 3:

Hele dagen op een bureaustoel zitten is slecht voor je onderrug, dat weet iedereen. Gelukkig helpt de ruggengraat twist pijn tegen te gaan. Deze twist kun je gewoon uitvoeren tijdens het werk. Zet je voeten plat op de grond en span je buikspieren goed aan. Draai daarna je bovenlichaam 45 graden naar links of rechts en houd deze positie een halve minuut vast. Daar daarna naar de andere kant. Herhaal dit zo’n vijf keer.

Stretchen is heel fijn en goed voor je lichaam, maar om je lijf écht gezond te houden is het belangrijk dat je dagelijks beweegt. Zo is het een grote aanrader om elke dag een toertje te lopen. Dat is immers top voor de doorbloeding! Nog een tip: compressiekousen/steunkousen aandoen tijdens het lopen helpt de bloedcirculatie. Zo heb je minder last van je benen en worden afvalsstoffen sneller afgevoerd.

 

De leukste buitenactiviteiten tijdens Corona

Previous article

Webshops en de customer journey

Next article