Handig

De leukste buitenactiviteiten tijdens Corona

0

Kortgeleden is de zomertijd ingegaan. Er staan langere dagen op ons te wachten en hopelijk ook een lekker zonnetje. Daar geniet je natuurlijk het meeste van in de buitenlucht. Maar door corona is op dit moment (nog) niet heel veel mogelijk. De terrassen staan nog ingepakt, de pretparken zijn gesloten en ook de dierenparken zijn niet toegankelijk voor publiek. Je vraagt je dan misschien ook af wat er nog wél te doen is. Wij vertellen je graag dat er nog tal van leuke buitenactiviteiten zijn die je samen met je partner, gezin, familie en vrienden kunt ondernemen. In dit artikel lees je welke!

Stadswandeling, borrelwandeling, bierwandeling…

Vroeger slenterde je misschien van café naar café om overal een biertje mee te pikken. Helaas is de horeca nu gesloten. Althans van binnen. Vele cafés, restaurants en andere tentjes hebben een buitenbar en/of zijn open voor afhaal. Er zijn diverse organisaties die in coronatijd leuke wandelingen langs deze horecagelegenheden plannen/uitstippelen. De Stadswandeling 020 bijvoorbeeld, heeft diverse stadswandelingen in Amsterdam. De organisatie zorgt voor een leuke routekaart, pubquiz en overheerlijke deals bij horeca ondernemers. Zo heb je bijvoorbeeld de “Take it Away” wandeling in Amsterdam Centrum met 11 stops. Hier kun je heerlijke happen en dranken halen, van oesters en nacho’s tot bieren en een (verantwoord) shotje jenever. Deze ontdekkingsreis is super leuk én veilig. Daarnaast support je de lokale ondernemer en dat is hard nodig in deze tijd.

Blokarten op het strand

Het strand leent zich uitstekend voor een mooie en stevige wandeling. Maar als het wel wat spannender mag, dan hebben wij nog een leuke activiteit voor je: blokarten. Met blokarten, ook wel strandzeilen genoemd, rijd je zo hard mogelijk over een stuk verhard strand met een in de wind aangedreven kart. Je kunt er tot ongeveer 30 km per uur. mee over het strand racen (windafhankelijk). Blokarten is een activiteit die voor iedereen geschikt is, jong én oud. Zeilervaring is niet nodig. Een instructeur leert je de blokart te besturen en snelheid te maken. Wie daag jij uit voor een potje racen?

Wandeling en picknick

Heb je al eens gedacht aan een lange wandeling en onderweg een lekkere picknick? In de lente is de natuur op zijn mooist, dus wij adviseren je om lekker op pad te gaan. Tussendoor op het terras uitpuffen bij een theehuis of eetboerderij is door corona helaas niet mogelijk. Neem daarom je eigen picknickmand mee zodat je op iedere gewenst moment kunt neerstrijken. Mag daar een klein muziekje bij? Neem dan een draadloze bluetoothspeaker mee. Deze actieve speaker neem je, anders dan een passieve speaker, makkelijk mee onderweg.

Welke uitje heb jij op de planning gezet?

Lekker slapen begint bij een goed matras

Previous article

Pijn na een dag zittend werken? Probeer deze 3 stretches!

Next article