Handig

Lekker slapen begint bij een goed matras

0

We zijn allemaal op zoek naar goede nachtrust. Maar het ene matras is zeker niet het andere matras. Je hebt matrassen met pocketverering, traagschuim en koudschuim. Je hebt verschillen in diktes, volgorde van de lagen en ook nog hoe het matras jou ondersteunt als je slaapt. Ventileert het matras genoeg of juist niet? Of wil je een hard of juist een zacht matras? Over smaak valt te twisten, maar één ding hebben we allemaal gemeen: lekker slapen begint bij een goed matras. Hierover vertellen we jou meer in deze blog.

Er zijn dus heel veel soorten matrassen te koop in de wereld. Voor een paar tientjes kun je al een matras hebben, maar je kan ook honderden euro’s uitgeven. Je kan matrassen hebben die zijn gemaakt in Nederland, Europa of uit het verre oosten komen. Maar het belangrijkste is dat je kijkt naar de kwaliteit van een matras.

Heb jij bijvoorbeeld weleens gekeken naar de kwalitatief goede matrassen van allnatura? Als je op zoek bent naar een meer natuurlijke manier van slapen en duurzaamheid belangrijk vindt dan ben je bij allnature aan het juiste adres. Deze specialzaak is al 35 jaar gespecialiseerd in duurzame en ecologische producten voor natuurlijk slapen en wonen. En weten veel over nachtrust, slaappositie en rugklachten.

Wat is een goed matras?

Deze vraag beantwoorden is erg persoonsgebonden. Waar de ene last heeft van een slechte nachtrust en rugklachten, slaapt de ander als een roosje. En dat kan allemaal met het matras te maken hebben. Want wat voor het één een goed matras is, hoeft niet voor de ander zo te zijn. Er zijn een aantal factoren van belang, zoals hoe zwaar je bent. Hoe je slaapt, bijvoorbeeld op je zij of op je rug. En of je zelf warm wordt en zweet. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat het matras bestaat uit goede materialen. Het draait dus om ergonomie en temperatuur. Om te weten of een matras goed is en of je te maken hebt met kwalitatief goede matrassen, zit er eigenlijk maar één ding op: uittesten!

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een matras?

Er zijn een aantal punten waar je op kan letten als je een matras uitzoekt. Allereerst kunnen jullie tegenwoordig ook allebei een matras uitzoeken ook als je samen in één bed ligt. Ieder heeft tenslotte een andere slaappositie. Zo kun je dus volledig een matras aan jouw wensen laten voldoen. Als je een matras uitzoekt, kun je op de volgende punten letten:

  1. Welke materialen worden er gebruikt?
  2. Heeft het matras certificaten?
  3. Zit er garantie bij het matras?
  4. En wat is de herkomst van het matras?

Het is goed om de eigenschappen van het matras goed te onderzoeken. Deze eigenschappen kunnen, zoals we net al zeiden, per persoon verschillen. Vaak mag je bij beddenwinkels en matrassenzaken een paar dagen tot zelfs wel weken proefslapen. Zo kun je ontdekken of een matras bij jouw past.

Zo blijft je matras goed

Heb je een nieuw matras gevonden dat erg lekker ligt? Dan wil je dat matras zo lang mogelijk nieuw houden. Hiervoor is het slim om je matras goed te beschermen, bijvoorbeeld door een molton en een goed hoeslaken. Keer daarnaast 4 keer per jaar je matras om in de lengterichting. Hierdoor wordt het matras beter en gelijkmatiger belast. Zo heb je langer plezier van jouw matras.

5 voordelen van elektrische raamdecoratie 

Previous article

De leukste buitenactiviteiten tijdens Corona

Next article