Handig

5 voordelen van elektrische raamdecoratie 

0

Op het gebied van smart home worden elke dag weer nieuwe ontwikkelingen gemaakt. Elektrische raamdecoratie is een van die nieuwe ontwikkelingen. Elektrische raamdecoratie zijn (dubbele) rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen die aangedreven worden door elektriciteit. Dit biedt erg veel nieuwe mogelijkheden. Deze mogelijkheden en voordelen worden in dit artikel besproken.

Instellen op weersomstandigheden

Elektrische raamdecoratie is tegenwoordig te koppelen aan een slimme sensor. Deze kan altijd de sterkte van de zon in je huis in de gaten houden. Zo kun je de raamdecoratie instellen op weersomstandigheden. Ze gaan dan bijvoorbeeld automatisch omhoog als er weinig zon is en automatisch omlaag als er sprake is van veel zonnesterkte.

Een app op je telefoon

Door middel van een app op je mobiele telefoon kun je altijd en overal de stand van je slimme raamdecoratie regelen. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon. Je hoeft dus nooit meer opzoek naar de afstandsbediening van de elektrische raamdecoratie. Alle handelingen kunnen tegenwoordig gedaan worden via de app op je telefoon.

Toegankelijk

Nu denk je misschien: “Wat als ik zelf niet thuis ben en er iemand thuis is die geen verstand heeft van de nieuwste snufjes?” Dat is geen probleem! De elektrische raamdecoratie van bijvoorbeeld Smartblinds zijn voorzien van een elektrische trekfunctie. Zo kan iedereen de elektrische raamdecoratie gemakkelijk gebruiken. Ook is er geen sprake meer van lange draden die aan je rolgordijnen hangen. Dat betekent dat het er mooi en luxe uit ziet maar het is ook een stuk veiliger om je kinderen te laten spelen!

Met een veilig gevoel op vakantie

De raambekleding is niet afhankelijk van een bepaalde afstand. De gebruiker kan overal met een wifi-verbinding de bekleding besturen. Het is zelfs mogelijk om de raamdecoratie op een bepaald tijdschema te laten functioneren. Erg praktisch als je voor een lange periode niet thuis bent en dit niet aan iedereen wil laten merken. Als de slimme raamdecoratie automatisch omhoog en omlaag gaat denken de inbrekers dat er iemand thuis is. Zo kun je met een veiliger gevoel genieten van je vakantie

Bediening met je stem

Elektrische raamdecoratie kan je ook koppelen aan je slimme speakers in huis. Zo kun je de speakers een vraag stellen. Bijvoorbeeld: “Hey Alexa, Mogen de gordijnen open?” De slimme speaker stuurt vervolgens een signaal door naar je elektrische rolgordijnen, dit is ideaal voor als je even je handen vol hebt

Ben je nu geïnspireerd maar weet je niet waar je kijken moet? Op de site van Smartblinds.be vind je alle nodige informatie!

Zo kies je als beginnende belegger een broker

Previous article

Lekker slapen begint bij een goed matras

Next article