Internet

Wat helpt effectief tegen ongewenste dieren in huis?

0

Sommige dieren horen nou eenmaal niet thuis in jouw huis. Bijvoorbeeld muizen of mieren. Je wil er graag van af en kan er dan maar het beste direct actie ondernemen, hoe doe je dat?

Muizenval

Niet alle muizenvallen werken evengoed en ze zijn ook niet allemaal even fijn om in huis te hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan het klassieke muizenvalletje waarbij een ijzerdraadje op de muis klapt zodra hij op het houtje gaan staan. Helaas is deze truc ook niet honderd procent effectief en wil het nog wel eens zijn dat de muis in kwestie nog levend onder het ijzerdraad vast zit. Dan staat er een akelig klusje op je te wachten. Ook als het wel goed gaat, moet je nog steeds de dode muis van je valletje verwijderen. Dat is een karwei dat je liever aan je voorbij laat gaat.

Verschillende muizenvallen

Daarom zijn er verschillende muizenvallen geproduceerd. Je kan bijvoorbeeld ook een muisvriendelijke val aanschaffen. In dat geval blijft de muis leven en ka je hem ergens anders weer vrijlaten. Toch zijn muizen meestal niet alleen en moet je wel erg veel geluk hebben om alle muizen te verdrijven met een vriendelijke val. Over het algemeen kan je het best een effectiever middel gebruiken. Zoals bijvoorbeeld een gebruiksvriendelijke muizenval die lijkt op de klassieke variant. Toch is deze val een stuk makkelijker te gebruiken en hoe je zelf de dode muis ook niet aan te raken.

Mieren bestrijden

Dan zijn er nog meer kleine beestjes die ongevraagd je huis binnendringen: mieren. Vooral in de lente en de zomer komen de beestjes je huis binnen omdat ze dan op zoek zijn naar voedsel. Hebben ze het eenmaal gevonden? Dan laten ze een bepaalde stof achter zodat de rest van de kolonie het voedsel ook kan vinden. Daarom zijn ze steeds met zoveel. Mieren bestrijden kan je op verschillende manieren doen. Het kan natuurlijk met een chemisch middel, maar bijvoorbeeld ook met koffiedik op muntblaadjes. Daarnaast is een van de belangrijkste bestrijdingsmiddelen een schoon huis. Zo krijgen ze de kans niet op voedsel te vinden en pak je het probleem aan bij de oorzaak.

Wat zijn de prijzen van Netflix aandelen en waar kan ik deze kopen?

Previous article

Daglenzen: dit zijn de voordelen

Next article