Handig

Ontwerp je eigen geboortekaartjes en doopsuiker

0

Aanstaande ouders hebben heel wat om aan te denken. Het aankomende kindje heeft een kamertje nodig en kleertjes, luiers en dekentjes. Voor veel ouders is het verzamelen van al die spullen een leuke manier om met de komende geboorte bezig te zijn.

Maar het leukste om uit te kiezen is natuurlijk het geboortekaartje en de doopsuiker. Zo’n kaartje is de officiële aankondiging van de geboorte van jouw kindje. De eerste keer dat de naam, die je zo zorgvuldig gekozen hebt, bekend gemaakt wordt. Dit bijzondere moment verdient natuurlijk een bijzonder geboortekaartje.

Een kaartje op maat

Geboortekaartjes vind je in alle stijlen en kleuren. Van een stoer kaartje met blauw en groen voor jongens tot een licht en elegant kaartje in roze en goud voor meisjes. Het is niet moeilijk om inspiratie te vinden voor je geboortekaartje.

Wat moet je dus doen? Kies voor een mooi lettertype, leuke kleuren, een toffe stijl en een originele prent: geboortekaartjes maken kan zo gemakkelijk zijn! Wanneer je zelf een geboortekaartje samenstelt, heb je de kans om jouw stijl echt helemaal in het kaartje te verwerken. The sky is the limit!

Niet meer gewoon suikerbonen

En ook in voor de doopsuiker kan je je creativiteit helemaal botvieren. De tijd dat doopsuiker enkel suikerbonen waren, is al lang voorbij, nu is de keuze eindeloos! Het gaat er om dat de gasten die jouw kindje komen bewonderen, een klein aandenken mee naar huis kunnen nemen. Ben je fan van lekkere suikerbonen? Kies gerust de leukste kleuren en geniet van de lekkernij. Niet zo jouw ding? Dan heb je nog veel alternatieven.

Originele doopsuiker bedenken is niet zo moeilijk. Geef je bezoekers gewoon iets leuks, iets moois of iets grappigs in de plaats van de gebruikelijke suikerbonen. Denk aan snoepjes, een plantje, bloemzaadjes of zelfs een potje honing of chocopasta. Of misschien geef je ze liever een meer permanent geschenkje, zoals een button of een magneet voor op de koelkast. Of wat dacht je van artisanale zeepjes en zeeppompjes?

Doe je eigen ding

De geboorte van een kindje is altijd een blije gebeurtenis. Grootouders en tantes en ooms zullen elkaar verdringen om dat kleine wondertje te kunnen ontmoeten. Een geboortekaartje, of het nu strak en modern is of net heel creatief, is altijd een bijzonder aandenken aan de geboorte van een kindje.

Dus doe gewoon je eigen ding. Kies een kaartje en kies de doopsuiker die jij mooi vindt. Het gaat er om dat de geboorte van jouw kindje gevierd wordt. Hoe, dat kies je helemaal zelf!

Mieren: een kleine ongediertesoort

Previous article

Foto’s laten afdrukken of zelf printen?

Next article