Handig

Foto’s laten afdrukken of zelf printen?

0

Na een mooie vakantie of bijzondere dag maak je het liefst veel foto’s om herinneringen op te kunnen vastleggen. Extra leuk is het dan om deze foto’s af te kunne laten drukken zodat je ze kan printen en in kan lijsten of kan verzamelen in een fotoalbum. Zo kun je altijd blij worden van de mooie herinneringen die je hebt gemaakt. Foto’s kun je vaak laten afdrukken maar in hoge oplage kan dit al snel in de prijzen gaan lopen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de foto’s zélf te printen, maar daar heb je wel een printer voor nodig. We zetten de voordelen van het hebben van een printer op een rij, zodat je straks weet welke keuze beter bij jou past.

Printen via wifi

Tegenwoordig hebben veel printers de mogelijkheid om te kunnen printen via het wifi netwerk. Dit betekent dat je na het scrollen door het fotoalbum op je telefoon je favoriete foto’s selecteert, en ze vervolgens met één druk op de knop kunt laten afdrukken.

Kleuren

Als je de kwaliteit van je foto’s heel belangrijk vindt, dan zou je kunnen kiezen voor een printer met meer dan vier cartridges. Zo komen je foto’s uit de printer met de mooiste kwaliteit mogelijk. Kies je voor een klassiek effect en zal je vooral zwart wit foto’s gaan printen, dan kun je ook kiezen voor een zwart wit printer. Dit bespaart in de kosten, omdat je geen gekleurde inkt hoeft aan te schaffen. Daarnaast geven zwart wit foto’s altijd een tijdloos gevoel.

Fotopapier

Als het jou niet zoveel uitmaakt op welk papier je foto’s worden afgedrukt, dan kun je gewoon een normale printer en normaal papier hiervoor gebruiken. Als je echter kwalitatief goed gedrukte foto’s wil, dan zou je ook apart fotopapier kunnen aanschaffen om zo de foto’s zo mooi mogelijk te kunnen printen. Om het helemaal af te maken kun je een kwalitatief mooi fotoalbum kopen om hier de foto’s mooi in op te bergen. Bij Hema heb je al foto-plakboeken voor slechts een paar euro’s. Online vind je veel tips over het maken van fotoalbums, zoals het eerst altijd uitleggen van alle foto’s en daarna pas plakken. Dat komt omdat je er anders na het plakken pas achter komt dat sommige foto’s misschien wat minder bij elkaar passen of niet symmetrisch liggen.

Ontwerp je eigen geboortekaartjes en doopsuiker

Previous article

4 Tips voor de perfecte date thuis

Next article