Handig

Een BKR-registratie na een sim only abonnement kan dat?

0

Jij wil een telefoonabonnement afsluiten. Word je dan wel of niet geregistreerd omdat je geld leent? In dit artikel kom je er precies achter wat voor jou geldt bij het afsluiten van een telefoonabonnement.

Om een snel en één duidend antwoord te geven op je vraag: Nee, het is niet mogelijk om een BKR-registratie te krijgen bij een sim only abonnement. Wel kan je een BKR-registratie krijgen wanneer je een abonnement met een toestel afsluit. Nu lijkt het misschien alsof dit een probleem kan worden wanneer je bijvoorbeeld een huis wil kopen. Maar er zijn wat regels en uitzonderingen gemaakt bij een telefoonabonnement. Lees verder om erachter te komen wat het voor jou kan betekenen.

Wat is een Bureau krediet Registratie?

Een BKR-registratie is een overzicht van alle leningen en kredieten die jij hebt afgesloten. Dus wanneer jij een hypotheek afsluit word je geregistreerd, maar ook wanneer jij een lening voor je studie. Het klinkt misschien best wel als iets ergs, maar dat hoeft het niet te zijn. Vooral wanneer jij gewoon blijft aflossen zullen er zich geen extra problemen voor doen.

Nu kan je bij een BKR-registratie waarschijnlijk minder geld lenen dan wanneer jij niet geregistreerd staat. Dit is om ervoor te zorgen dat banken en kredietverstrekkers weten of jij een wanbetaler bent en ook wat je geschiedenis is. Dit is ook om jezelf te beschermen. Benieuwd hoeveel mensen een BKR-registratie hebben in Nederland? Kijk dan hier 

Een abonnement met telefoon, maar geen registratie:

Het is mogelijk om een telefoonabonnement af te sluiten, maar geen BKR-registratie te krijgen. Dit kan door jouw nieuwe telefoon gedeeltelijk af te betalen wanneer je hem in ontvangst neemt. Zodra op dit moment de lening onder de €250 uitkomt betekent dit dat je geen BKR-registratie zal krijgen.

Heb jij een eigen bedrijf? Ook dan is het mogelijk om zonder een registratie een abonnement af te sluiten. Je wordt namelijk niet geregistreerd wanneer jij zakelijk een abonnement met telefoon afsluit.

De voordelen van een sim only abonnement

Je ziet dus dat er best wel wat voordelen zitten aan een sim only abonnement. Zo word jij nooit BKR-geregistreerd. Dit zorgt ervoor dat jij zorgeloos een hypotheek kan aanvragen en daarbij niet gekort wordt op de hoeveelheid van die lening. Daarnaast zijn en nog meer voordelen aan dit abonnement. Zo kan je met een sim only onbeperkt bellen tegen lage kosten. En je hebt de vrijheid om op te zeggen wanneer je maar wil. Wij hebben alle voordelen nog even op een rijtje gezet.

  • Geen verassingen aan het einde van de maand

Omdat je kosten iedere maand hetzelfde blijven kom je niet voor vervelende verassingen te staan.

  • Geen BKR-registratie

Je sluit geen lening af. Hierdoor word je niet BKR-geregistreerd en kan je zorgeloos een lening afsluiten.

  • Vrijheid om over te stappen

Bij een sim only kan je ervoor kiezen om over te stappen wanneer je maar wil zonder extra kosten.

  • Lage kosten

Misschien wel het grootste voordeel van een sim only abonnement zijn de lage kosten. Zo krijg je evenveel, maar betaal je maandelijks minder.

Wij geven als advies om te kiezen voor een telefoonabonnement dat past bij je. Zo kan het zijn dat jij baat hebt bij de nieuwste telefoon. Maar wanneer je meer vrijheid wil kan je beter kiezen voor een betaalbaar sim only abonnement.

 

 

Efficiëntie is noodzakelijk

Previous article

Waarom Elon Musk fan is van Dogecoin

Next article