Internet

Waarom Elon Musk fan is van Dogecoin

0

De invloed van Twitter

Miljardair Elon Musk, CEO van SpaceX en Tesla, twittert vaak over verschillende cryptocurrencies, waardoor hij, al dan niet bewust, invloed uitoefent op de prijzen van deze cryptocurrencies. Zo gebeurde het een paar keer in het afgelopen jaar dat de prijs van Shiba Inu opeens omhoog sprong nadat Elon Musk herhaaldelijk tweette over de meme coin. Een aantal dagen later zei Musk in een interview tijdens The B-Word conferentie dat hij geen Shina Inu munten bezit maar dat hij alleen Bitcoin, Ethereum en Dogecoin bezit. “Dat is het.” “Echte waarde is het bouwen van producten en het leveren van diensten aan je medemensen, niet geld in welke vorm dan ook.”

Wat is Dogecoin?

Voor we gaan kijken waarom Elon Musk, intussen bekend onder de bijnaam “Doge Father” fan is van Dogecoin, moeten we eerst weten wat Dogecoin is. Aanvankelijk werd Dogecoin niet beschouwd als een serieus project, maar als grap of meme van programmeur Billy Markus. Hij creëerde de “doggish coin” als een parodie op fel stijgende cryptomarkt. De technische structuur van Dogecoin is gebaseerd op de Litecoin. Niettemin, gestart als een eenvoudige grap, won Dogecoin snel aan populariteit onder de crypto-enthousiastelingen.

Waarom is Elon Musk fan van Dogecoin?

Ook tijdens de B-Word conferentie vertelde Musk hoe hij begon te handelen in Dogecoin steunt. Voor Musk begon het allemaal na tips van zijn werknemers.

“Veel mensen die ik sprak aan de productielijnen bij Tesla of  bij het bouwen van raketten bij SpaceX bezitten DOGE,” zei Musk. “Ze zijn geen financiële experts of Silicon Valley techneuten. “Daarom besloot ik Dogecoin aan te kopen, het voelde als de cryptocurrency van het volk.”

Zijn steun voor Dogecoin is niet nieuw. Elon Musk begon in 2019 al over Dogecoin te tweeten. Hoewel Musk zei dat hij recentelijk geen contact heeft gehad met dogecoin-ontwikkelaars, heeft hij het hele jaar door herhaaldelijk gezegd met hen samen te werken. Musk heeft zelfs grappige tweets gepost over Dogecoin die mogelijk de toekomstige reservemunt zou worden.

“Het punt is dat Dogecoin begonnen is als een grap, om te spotten met cryptocurrencies en de gehele industrie” vertelde hij TMZ in mei van dit jaar. “Het lot houdt van ironie. Wat zou de meest ironische uitkomst zijn? De valuta die begon als een grap wordt in feite een echte valuta.”

Ook Investeren in Dogecoin?

Ook interesse gekregen om Dogecoin aan te kopen? Toch is het verstandig om altijd eerst zelf je onderzoek te doen. Investeren in Dogecoin alleen omdat Musk of een andere influencer erover tweet, is geen goed idee. Meedoen aan een hype leidt vaak tot verlies. Ook de keuze van een goed platform om cryptocurrencies te kopen is belangrijk. Er zijn veel fraudeurs actief op de markt die geld willen verdienen aan nieuwe investeerders die willen meedoen aan een hype. Zoek daarom eerst naar een transparant crypto platform. Anycoin Direct is een mooi voorbeeld want het wordt gezien als één van de meest betrouwbare in Europa.

Een BKR-registratie na een sim only abonnement kan dat?

Previous article

Houten huizen : 5 populairste mythes

Next article