Handig

Houten huizen : 5 populairste mythes

0

 Houten huizen, die een gemeenschappelijke keuze van kolonisten werden, begonnen slechts in een paar voorgaande decennia te worden gewaardeerd als een fatsoenlijke huisvesting optie. Hoewel dit type huis al vele jaren wordt gebouwd (onze grootouders en overgrootouders groeiden erin op”), verschillen moderne houten huizen veel van het oude type. Volgens de specialisten van Maestro Tuinhuizen voorkomt het geloven in oude stereotypen over houten huizen nog steeds vaak dat kolonisten de meest geschikte huisvesting optie kiezen voor permanent wonen. Daarom Hebben we besloten om 5 belangrijke mythes over een residentiële houten huis uit te lichten die door professionals in het veld worden ontkend. 

MYTHE 1: houten huizen zijn minder brandwerend 

Een van de meest besproken onderwerpen in de context van de tekortkomingen van houten huizen is de brandwerendheid van deze gebouwen. Experts wijzen erop dat de beweringen over houten huizen die veel sneller in brand vliegen en branden, meestal gebaseerd zijn op verhalen uit het verleden. Volgens hen, bij het overwegen van de eigenschappen van een modern houten huis, moet niet worden vergeten dat de tijden waarin mensen leefden met open haarden en ongeïsoleerde draden zijn al in het verleden. Daarom zijn moderne houten huizen ook heel anders dan de oude. Dit kan ook worden opgemerkt door een nadere blik op de samenvattingen van rampen in houten huizen die meestal al heel lang geleden zijn gebouwd en niet zijn gerenoveerd en niet zijn. voldoen aan de primaire veiligheidseisen. 

Specialisten benadrukken dat de bouw van moderne houten huizen gebruik maakt van vlamvertragende (chemische van vuur) behandelde houten constructies, die de hoogste Europese ontvlambaarheidsklasse bereiken voor hout, dus de kans op brand in houten constructies is niet anders dan de kans op het ontsteken van andere constructies.

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat de bouw van houten huizen onderworpen is aan nog lagere eisen. Houten huizen behoren tot de derde klasse van brandwerendheid, wat resulteert in veel eenvoudigere vereisten bij het kiezen van bouwmaterialen en de mogelijkheid om eenvoudiger te kiezen bouwoplossingen. De essentiële vereisten voor deze gebouwen zijn om het risico op brand te verminderen – het is een must om de gebouwen met speciale verven te schilderen en een grotere afstand van 15 meter te behouden van aangrenzende gebouwen.

Het wordt ook aanbevolen om speciale aandacht te besteden aan de installatie en montage van verschillende apparatuur als het gaat om verwarming en elektrische installaties. Het is noodzakelijk eraan te herinneren dat onjuist geïnstalleerde apparatuur van dit type vaak de oorzaak van brand wordt, ongeacht of het huis is gebouwd met behulp van houten structuren of metselwerk blokken.

MYTHE 2: houten huizen zijn minder duurzaam

Het is moeilijk te ontkennen dat misschien wel de grootste verwachting die we hebben bij het kiezen van elk type residentiële houten huis duurzaamheid en levensduur is. Hoewel al vele jaren wordt gedacht dat huizen gemaakt van natuurlijke boomstammen inferieur zijn aan andere soorten huizen in termen van duurzaamheid, zullen goed onderhouden moderne houten huizen perfect blijven conditie voor 30 jaar.

Volgens het team van Maestro Tuinhuizen wegen de duurzaamheid en kwaliteit van houten huizen, in vergelijking met gebouwen van staal en beton, vaak veel zwaarder dan de prijs als ze regelmatig en van hoge kwaliteit zijn. onderhoud is verzekerd. Het is bekend dat,net als elk ander natuurlijk materiaal,hout een goed groeimedium is voor rotting schimmels, echte meeldauw, schimmel. Als het hout echter goed wordt beschermd, is het niet alleen bestand tegen schadelijke omgevingsfactoren, maar ook tegen oxidatie, die de neiging heeft om vlekken op te vormen het geveloppervlak , waardoor het algehele uiterlijk van de gevel wordt beschadigd.

De eigenschappen van hout, zoals sterkte, weerstand tegen belastingen en verwerkingsgemak, die niet alleen de duurzaamheid en levensduur van het huis beïnvloeden, maar ook de eenvoudige bouwproces van het hout, kan niet worden genegeerd. Materialen van uitzonderlijke duurzaamheid maken de bouw van een residentiële houten huis tot drie verdiepingen mogelijk. Moderne houtverwerking technologieën maken deze huizen ook elk jaar toegankelijker voor kolonisten met een lager inkomen. Er komt veel kijken bij een houten huis bouwen, veel mensen onderschatten deze moeite en tijd. 

MYTHE 3: houten huizen hebben een slechtere thermische isolatie

Hoewel een bakstenen of blokhuis er op het eerste gezicht misschien uitziet als een warmere optie, is deze aanname onjuist volgens experts van houten huizen. De waarheid is dat het bereiken van dezelfde thermische weerstand in andere soorten huizen (zoals in een niet-geïsoleerd houten huis) veel geld vereist. Over het algemeen, bij het vergelijken van bakstenen en houten huizen die niet geïsoleerd zijn, zal een houten huis aanzienlijk veel betere resultaten behalen vanwege de natuurlijke thermische weerstand.

Om Echter de hoogste thermische weerstand in uw huis te garanderen, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan het feit dat de thermische isolatie van een houten huis, zoals de isolatie van baksteen of blokhuis, hangt niet alleen f van de geïsoleerde muren. Volgens algemene schattingen is maar liefst 25% van het warmteverlies te wijten aan ramen en deuren en 10-15% aan het plafond.

Hoewel hout vaak wordt genoemd als een materiaal dat uitstekende warmte- en geluidsisolatie biedt, vereist een goede isolatie van een houten huis speciale aandacht voor detail. Dit komt omdat een houten huis gebouwd van individuele delen, in tegenstelling tot een bakstenen huis, niet is gemaakt van een stevig materiaal, wat zorgt voor dichtheid.

MYTHE 4: Het afwerken van een houten huis kost meer

Het is geen geheim dat natuurlijk voorkomend hout er vaak uitziet als een materiaal dat veel meer zorg nodig heeft. Toegegeven, gezien het feit dat de muren van elk huis voortdurend worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, en hout een natuurlijk materiaal is, is het moeilijk te ontkennen dat de bescherming van de houten wanden vereist speciale aandacht. Om De uitstekende staat van de gevel van het bakstenen of blokhuis te garanderen, zal het echter ook nodig zijn om erin te investeren. Daarom kan volgens deskundigen worden gesteld dat de kosten van gevelafwerking en onderhoud, ongeacht het gekozen type huis, afhankelijk zijn van de afwerkingslaag.

Met betrekking tot de buitenkant van houten huizen, is het belangrijk om te benadrukken, dat elke decoratie noodzakelijk is als u zorgt voor de bescherming van de externe houtlaag. Het is waar dat als het doel is om de natuurlijkheid van het gebouw te behouden, het noodzakelijk is om regelmatig onderhoud van de muren met speciale,hoogwaardige beschermingsmaterialen te garanderen. Vanuit technisch oogpunt zijn de belangrijkste voordelen van houten gevels bijzonder goede zelfisolatie en luchtcirculatie , evenals lage bedrijfskosten. Het is echter vermeldenswaard dat deze eigenschappen van hout niet alleen worden beïnvloed door het gekozen type hout, maar ook door de juiste, constant onderhouden bescherming van de houten gevel, wat ook geen erg goedkope oplossing is. 

Het is vermeldenswaard dat een van de meest voorkomende gevel opties voor houten huizen geventileerde gevels zijn met een luchtspleet voor ventilatie tussen de muur en thermische isolatielaag. Dankzij dit hebben geventileerde gevels, in vergelijking met andere soorten gevelconstructies, veel belangrijke voordelen: van de uitzonderlijke bescherming van de huismuren tot onovertroffen duurzaamheid. Het is belangrijk om te benadrukken dat dit type gevel ook kan worden gekozen voor huizen gebouwd van bakstenen blokken.

Een van de grootste voordelen van een geventileerde gevel is bescherming tegen de problemen veroorzaakt door overtollig vocht, wat vooral belangrijk wordt bij het kiezen van een houten huis structuur. Een even belangrijk voordeel is dat geventileerde gevels geen koudebruggen verlaten vanwege de luchtspleet, en- in het geval van een houten gebouw zonder isolatie – het ook mogelijk maakt om verhogen van de thermische weerstand van de houten huizen muren.

In het geval van bakstenen huizen is de kwestie van afwerking een beetje eenvoudiger – een buitengevel of klinker laag wordt meestal gebruikt. In vergelijking met de kosten van het afwerken van een houten huis, kost een buitengevel of klinker tegel echter veel meer. Bij het installeren van een buitengevel is het gebruikelijk om slechts één hoofdmateriaal te gebruiken dat thermische isolatie biedt om het huis te beschermen tegen de negatieve effecten van de omgeving. Deze keuze kan de kosten van isolatie verlagen. Hoewel huizen met een dergelijk type gevel geen goede luchtventilatie hebben, vanwege het extreem hoge niveau van isolatie-eigenschappen, maken ze het mogelijk om de verwarmingskosten en hun prijs is een van de meest betaalbare op de markt.

Bij het kiezen van een klinker afwerking voor een bakstenen huis, hebben de tegels die op een correct geïnstalleerde wapeningslaag zijn gelijmd veel opmerkelijke eigenschappen,maar het grootste voordeel van klinker tegel gevels is zijn’ duurzaamheid. Een van de belangrijkste redenen waarom klinker tegel gevels zo populair zijn in de bouwmarkt is de weerstand van de tegels tegen vocht. Klinkers Tegels hebben een extreem laag absorptievermogen en het is nauw verwant aan de vorstbestendigheid van bakstenen huizen.

Kortom, het is verkeerd om te zeggen dat de afwerking van een residentiële houten huis en regelmatig,hoogwaardig onderhoud van de muren altijd meer zal kosten dan de afwerking van baksteen of blokhuis. De kosten van beide zijn afhankelijk van de gekozen afwerking oplossing.

MYTHE 5: Het bouwen van houten huizen duurt langer

Volgens de specialisten van Maestro Tuinhuizen komt men vaak voor dat huizen gemaakt van bakstenen blokken sneller worden gebouwd dan natuurlijke houten huizen. Het is een mythe. Door de eenvoudige constructies worden houten huizen gekenmerkt door een uiterst eenvoudig bouwproces – de constructies kunnen snel en zonder specifieke kennis worden gemonteerd . Gemiddeld duurt het monteren van een huis gemaakt van natuurlijk hout 1 tot 7 werkdagen (tenzij het project erg complex is). In het geval van een bakstenen huis kan de bouw ervan maanden duren. Dit betekent dat als u besluit om een houten huis te kiezen voor een permanent leven, u er veel sneller in kunt gaan wonen dan in een bakstenen huis.

De bouw van een houten huis is veel sneller omdat het ten eerste niet veel natte werkzaamheden vereist – er is bijvoorbeeld geen noodzaak om te wachten op de metselwerk mix te drogen. Het is ook belangrijk om te vermelden dat de bouw van een houten huis in vrijwel elk weer kan worden uitgevoerd . Veel van de werken die nodig zijn voor de bouw van bakstenen huizen kunnen niet worden uitgevoerd tijdens natte en koude dagen, terwijl houten huizen zelfs in de winter kunnen worden gebouwd.

Volgens de specialisten van houten huizen heeft de veel snellere bouw van een houten huis ongetwijfeld een directe invloed op de kosten van het bouwen van een huis. De lagere complexiteit van het werk vereist geen gebruik van dure apparatuur, bouwmaterialen kunnen worden geleverd door gemakkelijker transport, zelfs naar moeilijk bereikbare plaatsen.

Het houten huis heeft ook grotere voordelen in geval van reconstructie. Als u bijvoorbeeld ergens nadat het bouwproces is voltooid met een extra muur komt, volstaat het om extra planken te leggen. In het geval van een bakstenen huis vereist de implementatie van dergelijke wijzigingen extra betonnering van de muur, die meer doet denken aan een ander bouwproces dan aan een ander bouwproces een eenvoudige reconstructie.

Waarom Elon Musk fan is van Dogecoin

Previous article

Waarom is ventileren zo goed voor je gezondheid? 

Next article