Internet

Wat is een poller? En wat zijn de voordelen van pollers?

0
wat is een poller

Beruchte en beroemde pollers. Ze worden gebruikt in het verkeer en met name in de binnensteden. Wat is een poller precies en wat zijn de voordelen ervan?

Wat is een poller?

Je hebt er vast wel eens eentje gezien, een poller. Het is namelijk een stevige paal in het midden van de weg, die naar beneden kan zakken en jouw doorgang geeft. Nu is het idee van de pollers dat mensen die toegang hebben tot een bepaalde straat een pasje krijgen die deze paal in de grond laat zakken. Zo kunnen bepaalde routes in een binnenstad bijna autovrij blijven. Dat stimuleert mensen natuurlijk om in de stad meer op de fiets te gaan of om te lopen.

Wat zijn de voordelen van een poller?

Een poller brengt vele voordelen met zich mee. Het grootste bijkomend voordeel is natuurlijk dat er in de stad minder auto’s rijden of parkeren. Je kan de weg middels een poller flexibel afsluiten en selectief toegang verlenen aan omwonenden, het openbaar vervoer en autoriteiten. De gemeente kan gemakkelijk een poller aanschaffen en het zal leiden tot minders auto’s in de binnenstad. Dat heeft weer voordeel voor het winkelend publiek. Ouders met kinderen hoeven zich geen zorgen te maken over langsrazende auto’s. Bewoners hebben niet langer last van vele auto’s voor de deur en meer kans op een parkeerplaats voor hun woning.

De nadelen van een poller

Natuurlijk kan een poller niet alleen maar voordelen hebben. Er zit juist een vrij groot nadeel aan een poller. Het is natuurlijk een verzinkbare paal, maar dat gedeelte van deze verkeersdeelnemer hebben sommige mensen nog niet helemaal door. Beter gezegd, mensen verwachten dat deze verzinkbare paal ook daadwerkelijk in de grond zakt als iedereen er gewoon langsrijdt. Daar gaat de handigheid van deze poller helaas mee naar beneden. Er zijn al aardig wat aanrijdingen en ongelukken gebeurd door een poller in de stad.

Snel omhoog

Wat nou als er een ongeluk is gebeurd en een ambulance er snel langs moet? Gelukkig hoef je dan niet eerst je pasje te scannen voordat de poller omhoog gaat. Door de Emerency Fast Operation kan de paal in 1,5 seconde naar beneden zakken, of omhoog, mocht dat nodig zijn. Zo zijn de wegen altijd bereikbaar.

Lees ook eens:

Pragmatisch betekenis: herkomst en voorbeelden

Wat is een popsocket?

Previous article

Wat is leasen eigenlijk en welke voordelen zijn er?

Next article