Handig

Wat is leasen eigenlijk en welke voordelen zijn er?

0

Je hoort vaak dat mensen een auto leasen, bijvoorbeeld voor hun werk. Ze mogen deze dan vaak alleen zakelijk gebruiken en een privé ritje voor een weekendje weg zit er dus niet in. Het is helemaal niet gek dat je je soms afvraagt wat leasen eigenlijk precies inhoudt. Leasen heeft een aantal voordelen, maar je moet ze maar net weten voordat je overweegt om te gaan leasen. In dit artikel leggen we je alles uit over leasen, en waarom het zo voordeling kan zijn.

Autolease

Om te beginnen: je kent leasen waarschijnlijk uit de vorm ‘autoleasen’. Dit hoeft echter helemaal niet altijd het geval te zijn. Leasen gaat namelijk om een verstrekking van krediet, op wat voor manier dan ook. Een kredietverstrekker koopt een bepaald goed, en vervolgens heeft de kredietnemer de tijd om dit goed af te betalen. Vaak gebeurt dit in termijnen.

Verschillende vormen van leasen

Leasen kun je op veel verschillende manieren doen. Lease je bijvoorbeeld bij Neerlandlease, dan kun je niet alleen gebruik maken van financial lease, maar ook van import lease en operational lease.

Financial lease

Financial lease is veruit de meest populaire vorm van leasen. Bij financial lease lease je een auto die je gebruikt voor zakelijk rijden. Je kunt dit vergelijken met andere vormen van kredietverschaffing: je koopt iets voor je bedrijf via de kredietverschaffer, en betaalt zelf de aflossing en rente. Deze vorm van lease is geschikt voor vrijwel elke soort auto.

gray car besides river

Full operational lease

Ook full operational lease is een erg Populaire manier om een auto te leasen. Bij deze vorm van lease wordt alles voor je geregeld, zo zijn álle kosten voor de auto meegenomen in het bedrag wat je maandelijks betaalt aan de kredietverschaffer.

Importlease

Het grote voordeel van importlease is dat het ook mogelijk is om buiten de Nederlandse grenzen gebruik te maken van de lease. Waarom dat aantrekkelijk zou kunnen zijn? Auto’s buiten Nederland zijn vaak een stuk goedkoper en zo krijg je de mogelijkheid om je droomauto op de kop te tikken zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt binnen de Nederlandse grenzen. Nu is het natuurlijk alleen nog even zoeken tot je de perfecte auto hebt gevonden?

Wat is een poller? En wat zijn de voordelen van pollers?

Previous article

Van tuinhuisje tot kantoor

Next article