Handig

Incontinentie bij mannen is niet gek, dit kan je doen! 

0

Voor mannen berust het toch een beetje op een taboe, incontinentie. Maar toch is er niks om je voor te schamen, want bijna alle mannen hebben er later in hun leven last van. Er zijn zelfs mogelijkheden om incontinentie te verminderen. 

Ongewenst urineverlies is erg vervelend. Want wanneer het vaker en vaker komt ben je waarschijnlijk er niet op bedacht. Dat zijn de momenten dat anderen het ook gaan doorkrijgen. Je ruikt sterk of het is zelf zichtbaar door een natte plek in je broek. Tena men kan op dit soort momenten een oplossing zijn. Maar voor mannen zijn er ook mogelijkheden om je bekkenbodem te trainen. Hierdoor krijg je een beter blaascontrole. 

Zwakke bekkenbodem, een paar oorzaken

Laten we je eerst uitleggen waardoor je precies last kan krijgen van ongewenst urineverlies. In veel gevallen komt het door een zwakke bekkenbodem. Dit komt vaak door het tillen van zware lasten. Maar ook longproblemen en chronisch hoesten kunnen een oorzaak zijn. Een slechte conditie of te weinig beweging kan ook zorgen voor een zwakkere bekkenbodem. Gelukkig zijn er oefeningen om je bekkenbodem sterker te maken. 

Leuk al die oefeningen, maar maak jij je toch op bepaalde momenten zorgen dat je doorlekt en dit zichtbaar wordt? Dan kan je altijd voor Tena kiezen om in je onderbroek te leggen. Dit is ook voor mannen heel geschikt. 

Incontinentie preventieve oefening

Het voorkomen van incontinentie kan zeker. Maar toch zie je vaak dat de oefeningen voor een sterkere bekkenbodem pas beginnen wanneer de incontinentie al begonnen is. Wij geven je de bekendste oefeningen 

Kegeloefeningen

Je bekkenbodem kan zich niet meer goed ontspannen. Op het moment dat je dit wel wil kan er zelfs een ontstopping ontstaan waardoor je niet kan plassen. Dit heeft vooral te maken met een ongecontroleerde bekkenbodem. 

Oefening #1 

Ga op je rug liggen en buig je knieën en zet je voeten neer op de grond. Ze je benen iets uit elkaar op heuphoogte. Kantel je bekken naar achter en span je bilspieren en onderrug aan. Duw nu je billen omhoog terwijl je heupen van de grond komen. Zorg ervoor dat je rug recht blijft en je lichaam schuin. Je schouders en je hoofd raken nog de grond. Dit kan je langzaam beginnen en maar kort je heupen omhoogduwen. Wanneer je getrainder bent kan je dit langer voldoen. Probeer dit zo’n 5 tot 10 keer moment te herhalen en doe het dagelijks. 

Oefening #2 

Ga op de grond zitten op je zitvlak. Leg nu je handen plat achter je zitvlak met je vingers wijzend richting je voeten. Probeer je handen op schouderbreedte te houden. Til nu je bekken zo ver mogelijk op. Je hoofd, benen en romp vormen nu een rechte lijn. Strek vervolgens één been omhoog en probeer deze positie een paar seconden vast te houden. Wissel dit af met je andere been. Herhaal deze oefeningen een paar keer per dag. 

Wil je advies over incontinentie, dan kan dit vaak krijgen van je huisarts. Die weet meer te vertellen over een persoonlijke en passende oplossing voor jouw problemen. 

5 tips voor effectieve brand building

Previous article

Verhuizen naar België: de administratieve rompslomp

Next article