Handig

Verhuizen naar België: de administratieve rompslomp

0

Verhuizen naar België kan een grote stap zijn, vooral als je een auto hebt. Het is soms verwarrend om te weten wat je precies moet doen om jouw auto in orde te maken voor het Belgische verkeer. In dit artikel helpen we je op weg om enkele administratieve zaken op orde te brengen, zodat je zonder problemen de weg op kunt!

Inschrijving van jouw auto

Het eerste wat je moet doen wanneer je jouw auto naar België brengt, is hem inschrijven bij de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen (DIV). Dit kan je doen via hun website of  persoonlijk bij een DIV-kantoor. Vergeet niet dat je een aantal documenten moet meedoen, zoals het inschrijvingsbewijs, de technische controle van de auto en jouw rijbewijs. Vervolgens krijg je een Belgisch inschrijvingsbewijs en nummerplaat.

Verzekering van jouw auto

Als je een auto hebt, is het wettelijk verplicht om deze te verzekeren in België. Om de beste autoverzekering te vinden, kan je online verschillende verzekeraars vergelijken en hun prijzen, voorwaarden en dekkingen bekijken. Het is belangrijk om vooraf te bepalen welke dekking je nodig hebt en hoeveel je ervoor wilt betalen. Check meteen even de reviews over de makelaar om er zeker van te zijn dat hij te vertrouwen is. Wanneer je een verzekeraar hebt gekozen, kan je de autoverzekering afsluiten en jouw Belgische inschrijvingsbewijs en nummerplaat doorgeven.

Technische controle van jouw auto

Als jouw auto ouder is dan vier jaar, moet je hem om de twee jaar laten controleren bij een technische controlecentrum. Hier wordt gekeken of jouw auto aan de Belgische veiligheidsnormen voldoet. Na de controle krijg je een groene keuringskaart die je in jouw auto moet bewaren.

Verkeersbelasting

In België moet je verkeersbelasting betalen voor jouw auto. De hoogte van de belasting hangt af van verschillende factoren, zoals het type auto, het vermogen en het gewicht. De verkeersbelasting moet jaarlijks betaald worden en je krijgt hiervoor een aanslagbiljet toegestuurd.

Verkeersveiligheid

In België gelden er andere verkeersregels dan in andere landen. Het is belangrijk om deze regels te kennen voordat je de weg opgaat. Daarnaast moet je in België altijd een gevarendriehoek en veiligheidshesje in jouw auto hebben liggen. Bij pech of een ongeval moet je deze gebruiken!

Incontinentie bij mannen is niet gek, dit kan je doen! 

Previous article

Zo maak je optimaal gebruik van een zit sta bureau

Next article