Werk

Zo maak je optimaal gebruik van een zit sta bureau

0

Het gebruik van een zit sta bureau kan een zeer goede investering voor je werkplek zijn. In de praktijk wordt er alleen vaak nog gemerkt dat het moeilijk is om aan te wennen. Hoe zorg je voor een dynamische werkhouding? We gaan je tips geven hoe jij optimaal gebruik kunt maken van je zit sta bureau.

De positieve effecten van een zit sta bureau

Het investeren in een zit sta bureau zal je veel voordelen kunnen bieden. Wanneer je de hele dag stil achter je bureau zit te werken dan is de kans groot dat je in de loop van de dag klachten kunt krijgen aan je nek en rug. Als je elke dag de gehele dag achter een bureau zit, kunnen deze klachten verergeren en grote gevolgen voor je hebben.

Een zit sta bureau is hiervoor een goede stap om dit tegen te gaan. Omdat je zitten en staan afwisselt, is de kans kleiner dat je last krijgt van je rug of nek. Ook kun je bureaus afstellen op jouw perfect hoogte, waardoor je een stuk comfortabeler zult kunnen werken. Overtuigd om een zit sta bureau aan te schaffen? Op Designkantoormeubilair.be vind je een uitgebreid assortiment zit sta bureaus van topkwaliteit.

Zorg voor regelmatige afwisseling

Als je net begint met het werken aan een zit sta bureau dan kan het even wennen zijn. Als je gewend bent om altijd zittend te werken dan is het slim om het staand werken langzaam op te bouwen. Begin bijvoorbeeld eens met 20 minuten staand te werken. Zo kun je wennen en dit langzaam opbouwen naar bijvoorbeeld een uur staand werken. Hierna kun je weer zittend verder werken en even later weer kiezen voor staand werken.

Afwisseling is dan ook belangrijk. Bekijk je werkzaamheden en beslis hierbij welke je makkelijk staand kunt doen en welke beter zittend. Zo kun je bijvoorbeeld een stuk lezen, telefoontjes plegen of een tekst schrijven ook makkelijk staand doen. Wanneer je werkzaamheden moet doen waar je meer concentratie bij nodig hebt, kun je die beter zittend uitvoeren. Zo kun je zitten en staan achter je bureau afwisselen.

Zorg voor een goede houding

Het aannemen van een goede houding tijdens zowel het zitten als het staan is zeer belangrijk voor je rug en nek. Wanneer je onderuitgezakt of schuin zit zul je klachten kunnen krijgen. Ook bij staan is het belangrijk hierop te letten. Als het nog geen gewoonte is om staand te werken, dan zul je al snel een verkeerde houding aannemen. Zo is de kans groot dat je je knieën op slot zet of juist in je heupen gaat hangen.

Wanneer je met een verkeerde houding werkt, dan zal zowel zittend als staand werken niet fijn voor je zijn. Je zult er sneller moe van zijn en verschillende klachten krijgen. Door op je houding te letten, goed rechtop te staan of zitten en je schouders te ontspannen, zul je pas echt goed productief te werk kunnen gaan. Als je hierop let zul je ook aan het eind van de dag kunnen werken hoeveel meer energie je nog over hebt. Een sta zit bureau in combinatie met een goede houding is dus zeer belangrijk. 

Verhuizen naar België: de administratieve rompslomp

Previous article

De betekenis van refurbished en de voordelen

Next article