Internet

Zo wordt de hoogte van je autoverzekering bepaald 

0

Heb jij een nieuwe auto? Dan is je autoverzekering één van de dingen die je gelijk moet afsluiten. Zo mag jij niet de weg op met jouw aankoop voordat je deze hebt afgesloten. Maar hoe wordt de prijs van je autoverzekering eigenlijk bepaald? Wij zochten het voor je uit. 

10 factoren voor de prijs van jouw autoverzekering

In dit artikel geven wij je 10 factoren die een grote rol spelen bij de hoogte van jouw autoverzekering. Van het aantal ongevallen tot jouw leeftijd, maar zelfs de woonplaats waarin je woont speelt een rol. Hoe dit precies zit lees je hieronder: 

#1 Privé- of voor het werk

Er zijn verschillende verzekeringen voor wanneer jij een auto privé gebruikt of voor je bedrijf. Bij een auto die je voor het werk gebruikt sluit je namelijk een bedrijfsautoverzekering af. De prijs hiervoor verschilt ook van een normale autoverzekering

#2 Waarde van je auto 

Je betaalt meer hoe duurder je auto is. Er wordt door verzekeraars gekeken naar de cataloguswaarde. Dit is op zich niet zo raar, want hoe duurder jouw auto hoe duurder ook herstelwerkzaamheden zijn na een schade incident. 

#3 Ongevallen geschiedenis 

De afgelopen vijf jaar spelen een grote rol bij het berekenen van je autoverzekering. Want heb jij in de afgelopen vijf jaar flinke schade gereden? Dan kan het zijn dat jouw premie flink omhoog kan gaan. Hoe meer schade en hoe duurder de schades zijn geweest hoe hoger jouw premie. 

Wil jij de prijs van verschillende autoverzekeringen berekenen? Dan kan dat heel gemakkelijk op een vergelijkingswebsite. Je vult dan al deze factoren onafhankelijk van elkaar in. En op deze manier kan jij jouw autoverzekering berekenen in een paar tellen. 

#4 Leeftijd van de bestuurder 

Misschien wist je het niet, maar de leeftijd van de bestuurder speelt ook een rol. Want iemand die jonger is heeft statistisch meer kans op schade rijden. Dus zo wordt er door verzekeraars bij jongere bestuurders ook meer gevraagd aan premie per maand. 

#5 Welke woonplaats 

Iets wat ook veel mensen niet wisten is dat je woonplaats wel degelijk een rol speelt. Woon jij in een grote stad zoals Antwerpen of Brussel dan heb je grotere kans om schade te rijden. Een verzekeringsmaatschappij zal hier dan ook naar kijken bij het berekenen van de prijs. 

#6 Milieuvriendelijk voertuig

Dit is een regel die niet voor alle verzekeraars geldt. Maar er zijn verzekeraars die kijken naar de milieuvriendelijkheid van je voertuig. Elektrisch of hybride rijden kan beloond worden tot wel 30% minder premie per maand. 

#7 Hoeveel dekking 

Een andere factor die een grote rol speelt is de dekking die je neemt. Zo kan je kiezen voor een gewone autoverzekering en betaal je het minst. Maar je kan ook kiezen voor een full omnium of mini-omnium, hiervoor zal je meer premie per maand betalen. Maar nu zal je ook beter gedekt zijn bij het rijden van schade. 

#8 Hoeveelheid kilometers 

Hoeveel kilometers rij jij per jaar? Je kan namelijk een aparte kilometerverzekering afsluiten. Wanneer je onder een bepaald aantal kilometers blijft dan kan dit financieel aantrekkelijker zijn om af te sluiten. 

#9 Snellere auto’s betalen meer 

Hoe sneller je auto is of hoe meer pk’s of vermogen hij heeft hoe meer je betaald aan verzekering. Dit komt omdat de kans op schade en het risico op ongelukken omhooggaat wanneer jij een auto hebt met meer vermogen

Hoe werkt een draadloze deurbel precies?

Previous article

5 tips voor effectieve brand building

Next article