Handig

Zo is je auto laden wel heel eenvoudig

0

Ook jij bent overgestapt op hybride of elektrisch rijden. Het is van belang dat we met zijn allen iets doen aan de CO2-uitstoot en door elektrisch te rijden, neem jij je verantwoordelijkheid. Het maakt niet uit of je een eigen elektrische auto hebt aangeschaft, of via de zaak rijdt. Misschien ben je zelf wel werkgever en wil je investeren in een elektrisch of hybride wagenpark. In alle gevallen loop je tegen hetzelfde aan. Laadstations en vooral snelle laadpalen zijn nog ietwat dun gezaaid. Het laden van je elektrische auto kost bovendien heel wat meer tijd dan simpelweg benzine tanken. Als je gebruik maakt van alle mogelijkheden van een universele laadpas, neem je veel bezwaren weg.

Waarom kiezen voor een universele laadpas?

Als je kiest voor een universele laadpas, dan kun je bij laadstations van meerdere merken terecht. Dat maakt het plannen van je routes een stuk eenvoudiger. Rij je hybride, dan gebruik je je laadpas ook als tankpas, om fossiele brandstof mee af te rekenen. Een laadpas, bijvoorbeeld die van Travelcard, kun je gebruiken bij een uitgebreid netwerk van laadstations in het binnenland, maar ook in het buitenland. Gebruik je je auto zakelijk, dan heb je nog veel meer profijt van een moderne laadpas.

Voordelen van een laadpas voor werkgevers en werknemers

Als je de universele pas goed bekijkt, zie je onmiddellijke voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Elke maand krijg je een verzamelfactuur waarop alle laadbeurten duidelijk zijn aangegeven. BTW wordt opgeteld, waardoor je de maandelijkse aangifte omzetbelasting snel en eenvoudig indient. Ben je verantwoordelijk voor een heel wagenpark, dan weet je dat elke maand je werknemers met onkostendeclaraties komen. Dat is vaak een heel uitzoekwerk, zeker als ze van alles bonnetjes moeten overleggen. Dit kost een werkgever veel tijd, maar een werknemer ook. Daardoor kwam het regelmatig voor dat medewerkers langer moesten wachten voordat de gemaakte onkosten uitbetaald werden. Met een universele laadpas met maandelijkse factuur behoort dit tot het verleden.

Slim omgaan met je laadpas

Bij een universele laadpas krijg je vaak ook een handige app. Deze laat je duidelijk zien waar je op je route terecht kunt om je auto op te laden. Dat maakt het eenvoudiger om de optimale route te plannen. Het is goed om je te realiseren hoe het laden van je accu precies werkt. Hoe leger je accu is, hoe sneller je oplaadsnelheid. Dit lijkt in tegenspraak met je intuïtie. Als je nog maar 10% batterijvermogen hebt, kan je laadtijd korter zijn dan wanneer je een accu met 40% vermogen op je laadpaal aansluit. Door net iets langer door te rijden verspil je minder tijd en hoeven medeweggebruikers minder lang te wachten wanneer ze hun auto willen opladen.

Een universele laadpas geeft nóg meer gebruiksgemak

Steeds meer binnensteden worden autoluw gemaakt. Moet je een aantal zakelijke bezoeken afleggen, dan kan het handig zijn om je auto in de buitenwijken te parkeren en verder te gaan met openbaar vervoer. Je universele laadpas kun je ook gebruiken om openbaar vervoer en parkeerkosten mee af te rekenen. Auto door de wasstraat? Ook dat reken je gewoon af met je universele laadpas.

Waarom zou je kiezen voor een sta op stoel?

Previous article

Hoe werken elektrische systemen nu juist?

Next article