Handig

Zo transporteer je goederen veilig

0

Steeds meer mensen kopen hun spullen tegenwoordig online. Als ondernemer wil je hier mogelijk ook op inspelen. Begrijpelijk, want jouw bereik wordt hierdoor ineens een stuk groter dan wanneer je enkel via een fysieke winkel verkoopt. Vergeet alleen niet dat je in dat geval te maken krijgt met transport. Klanten komen hun spullen immers niet bij jou afhalen, maar je moet ze naar hen versturen. Veel bedrijven denken te makkelijk over het transport. Dit kan ertoe leiden dat producten beschadigen. Dit wil je uiteraard voorkomen. Daarom is het zaak jouw goederen veilig te transporteren. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In de onderstaande tekst bieden wij jou de helpende hand.

Verpak goederen veilig
Om te voorkomen dat goederen beschadigen tijdens het transport, zorg je allereerst voor een goede verpakking. Veel bedrijven verpakken hun goederen in een doos alvorens zij deze verzenden. Een doos zorgt er vaak voor dat de inhoud van het pakketje beschermd wordt. Mocht er toch schade ontstaan, dan blijft dit vaak beperkt tot de doos. Is de verpakking groter dan het product? Dan raden wij je aan om opvulmateriaal te gebruiken. Op deze manier voorkom je dat de goederen in een doos tijdens het transport gaan schuiven. Je kunt onder andere plastic, karton of houtsnippers als opvulmateriaal gebruiken.

Gebruik eventueel een pallet
Verzend je dagelijks meerder (kleine) dozen en moet je deze afleveren op hetzelfde adres? Dan kun je deze stuk voor stuk in een trailer of busje pakken. Toch is dit niet de beste keuze. Losse dozen kunnen tijdens het transport namelijk gaan schuiven. Dit vergroot de kans op schade. Je kunt het jezelf ook een stuk makkelijker maken. Hoe? Door de dozen gezamenlijk op een pallet te pakken. De meeste bedrijven gebruiken hier een euro pallet voor. Als je alle verpakkingen op zo’n pallet pakt, ontstaat er één grote, zware zending. De kans dat deze gaat schuiven is hierdoor aanzienlijk kleiner. Omwikkel de pallet altijd met plastic voordat je deze gaat vervoeren. Zonder plastic kunnen de dozen namelijk alsnog van de pallet vallen.

Berg goederen op in bakken
Als je jouw goederen verpakt in dozen, kun je deze vaak makkelijker op een pallet pakken. Door ze strategisch op te stapelen kun je er vaak veel op kwijt. Helaas kan niet ieder product op een pallet gepakt worden. Daarbij komt dat een pallet misschien niet efficiënt is om jouw goederen mee te vervoeren. In dat geval bieden kunststof bakken mogelijk uitkomst. In zo’n bak kun je makkelijk één of meerdere goederen kwijt. Grote voordeel van een kunststof bak is dat je hem kunt stapelen. Hierdoor kun je vaak veel goederen gelijktijdig vervoeren als je gebruikmaakt van deze bakken.

Zorg dat de lading goed vast zit
Heb je jouw goederen goed verpakt? Dan betekent dit niet dat je er ook van uit mag gaan dat deze zonder schade op de plaats van bestemming arriveren. Je moet de lading namelijk ook zekeren. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat pallets of stapels met kunststof bakken gaan schuiven in de trailer of bus. Je kunt een lading op verschillende manieren zekeren. Dit kan bijvoorbeeld met spanbanden, maar ook met schotten. Heb je de lading gezekerd? Controleer dan wel altijd even of deze goed vast zit. Zodoende weet je zeker dat je goederen veilig kunt transporteren.

Wat is de hoogste internetsnelheid in Belgie?

Previous article

Tips om de beste horeca apparatuur aan te schaffen

Next article