Handig

Tips om de beste horeca apparatuur aan te schaffen

0

Het is vandaag de dag niet bepaald lastig meer om horeca apparatuur te vinden. Door de jaren heen is het aanbod namelijk alsmaar groter geworden. Toch vinden veel eigenaren van horecagelegenheden het lastig om nieuwe apparaten te vinden. Het grote aanbod ligt hieraan ten grondslag. Weet je niet welk apparaat je moet kopen? Dan neem je mogelijk een overhaaste beslissing. In dat geval is de kans groot dat je binnen de kortste keren spijt krijgt van jouw aankoop. Om dit te voorkomen geven wij je hier 4 tips om de beste horeca apparatuur aan te schaffen.

1. Wat heb je nodig?
Voordat je begint aan jouw zoektocht naar nieuwe horeca apparatuur, raden wij je aan je af te vragen wat je precies nodig hebt. Niet iedereen ziet het nut hiervan in. Toch het wel degelijk handig om dit in kaart te brengen. Dit levert je namelijk een flinke besparing op. Als je weet wat je nodig hebt, voorkom je immers dat je apparaten koopt die je eigenlijk helemaal niet gebruikt. Bovendien kun je gericht op zoek als je weet welke apparaten je nodig hebt. Dit helpt jou te filteren in het grote aanbod.

2. Kijk naar de kwaliteit
Je koopt horeca apparaten om het jouw keukenpersoneel allemaal wat makkelijker te maken. Wil je bijvoorbeeld bitterballen en loempia’s bereiden? Met een friteuse zet je dergelijke snacks binnen een handomdraai op tafel. Friteuses zijn er tegenwoordig in allerlei verschillende soorten en maten. De apparaten verschillen daarnaast in prijs van elkaar. Veel mensen laten zich leiden door de prijs, maar dit is niet altijd verstandig. Je wilt immers wel een friteuse van goede kwaliteit. Een minder goede friteuse is namelijk binnen de kortste keren aan vervanging toe. Richt je daarom vooral tot de kwaliteit als je op zoek bent naar de beste horeca apparatuur.

3. Let op het gebruiksgemak
De kwaliteit van het apparaat is belangrijk, maar er is meer. Zo speelt het gebruiksgemak ook een rol. Je wilt immers wel dat jouw personeel het apparaat makkelijk kan gebruiken. Zo moet nieuwe apparatuur bijvoorbeeld bijdragen aan de bereidingstijd van maaltijden. Wil je even snel iets opwarmen? Dan kun je hier een magnetron voor gebruiken. Daarnaast zien in veel horecakeukens ook ovens en combi steamers terug. Deze apparaten nemen jouw personeel veel werk uit handen. Vergeet overigens ook niet te kijken of een nieuw horeca apparaat veilig te gebruiken is. De kans op verwondingen moet immers minimaal zijn als jouw personeel apparaten gebruikt.

4. Is het apparaat onderhoudsvriendelijk?
De beste horeca apparatuur is van goede kwaliteit en makkelijk en veilig in gebruik. Toch raden wij je aan ook naar het onderhoud te kijken. Keukenapparatuur moet je immers schoonmaken na gebruiken. Heb je bijvoorbeeld vlees bereid op een grillplaat? Dan maak je deze schoon zodra de keuken gesloten is. Het komt de kwaliteit van het vlees namelijk niet ten goede als je alle aangekoekte resten op de grill laat zitten. Dit geldt uiteraard ook voor andere apparaten. Besef je goed dat niet ieder apparaat even makkelijk schoon te maken is. Sommige apparaten moet je (deels) uit elkaar halen, waardoor schoonmaken veel tijd kost. Wil je dit voorkomen? Kijk dan ook of het apparaat onderhoudsvriendelijk is. Als dit ook het geval is, is de kans groot dat je de beste horeca apparatuur vindt.

Zo transporteer je goederen veilig

Previous article

Meer spanning tussen de lakens? Deze 4 seksspeeltjes helpen je daarbij!

Next article