Internet

Wat is de hoogste internetsnelheid in Belgie?

0

Wij begrijpen dat je sinds de coronacrisis een stuk meer gebruik maakt van het internet dan je misschien eerst deed. De kans is groot dat je thuis werkt en dus veel doet met Microsoft Teams of Zoom. Vrijwel niets is irritanter dan een Zoom meeting waarbij jij of andere mensen in de meeting constant vastlopen of niet duidelijk in beeld zijn, een gevolg van slecht internet. Fijn en snel internet is dus niet alleen heel praktisch, het is ook wenselijk. Maar hoe zorg je voor het snelste internet en wat is eigenlijk de maximale internetsnelheid in België? Wij zochten het uit en bespreken het in dit artikel.

Nederland

Voordat we naar de cijfers van België kijken, eerst even naar buurland Nederland. Daar doen ze het namelijk slechter op het gebied van downloadsnelheid! De maximale internetsnelheid in Nederland is afhankelijk van het internet type, maar ook vanaf de locatie waar vandaan je het internet wil gebruiken. Met bijvoorbeeld ADSL, ook wel koper internet genoemd, moet je rekenen op een downloadsnelheid van 200 Mbit/s. Bij kabel internet ligt deze snelheid gemiddeld op 500 Mbit/s en glasvezel heeft een maximumsnelheid van 750 Mbit/s.

Stel dat je je favoriete romcom wil downloaden in HD snelheid: in België doe je daar gemiddeld 18 minuten en 36 seconden over, maar in Singapore ongeveer 11 minuten en 18 seconden!

België doet het (heel) goed

Op het gebied van internetsnelheid doet België het zeer goed: zo is België het 6de beste land ter wereld voor internetsnelheid! Cijfers uit 2018, gepubliceerd door Sppedtest Intelligence, lieten zien dat Telenet de snelste in België was in het derde kwartaal van 2017 met een snelheidsscore van 40,28 Mbps op moderne apparaten. BASE, ook wel de dochteronderneming van Telenet, was nèt iets langzamer met 39,57. Orange en Proximus, andere aanbieders die zeer populair zijn, staan op de derde en vierde plaats, met snelheden van 38,79 en 36,96. Om zeker te zijn van het snelste internet, kun je het beste gaan naar provider vergelijken. Je kunt altijd bij je eigen huis ook een speedtest oden, om te kijken hoe snel jouw internet precies is. Dit kan al heel gemakkelijk via een app! Vooral in het noorden van België, in de provincie Antwerpen, is de downloadsnelheid erg hoog – gemiddeld 46 Mbps. De laagste snelheid vind je in de provincie Luxembourg, waar de downloadsnelheid gemiddeld 30,05 Mbps is.

Snelste land ter wereld

Wil je écht snel internet, dan moet je in Singapore zijn. Daar worden downloadsnelheden gehanteerd van 60,39 Mbps. Zweden, Denemarken en Noorwegen doen het ook goed, met downloadsnelheden tussen de 40 en 45 Mbps. Om het even te visualiseren: stel dat je je favoriete romcom wil downloaden in HD snelheid, dan doe je daar in België (volgens de cijfers) gemiddeld 18 minuten en 36 seconden over. In Singapore is dit een stuk minder, ongeveer 11 minuten en 18 seconden! In land met de minst snelle downloadsnelheid, Yemen, zou je hier bijna 37 uur over doen. Nogal een verschil! Wil je bij jou thuis ook verzekerd zijn van het snelste internet? Dan kun je het beste internet en tv vergelijken, zodat je zeker weet dat je het beste abonnement out there hebt.

Zo haalt u het meeste rendement uit uw open haard of houtkachel

Previous article

Zo transporteer je goederen veilig

Next article