Handig

Zo maak jij je tuin klaar voor zomer 2021

0

Het voelt misschien alsof er nooit een einde gaat komen aan deze winter. Maar over drie maanden kun je alweer de eerste warme dagen van het jaar verwachten en rollen we met z’n allen lekker het voorjaar in. Reden genoeg om nu alvast een plan te maken voor het klaarmaken van jouw tuin. Zodat je direct kan genieten van de heerlijke lente!

Afgelopen zomer hebben we meer in onze eigen tuin gezeten dan ooit tevoren. En ook deze zomer lijkt het weer zo te gaan. Daarom is het slim om op tijd te beginnen met het klaarmaken van jouw tuin. Zodat jouw staycation toch eentje voor in de boeken wordt.

  1. Allereerst is het goed om na te denken wat je graag zou willen met je tuin. Je kan wat gaan slepen met de tuintafel, maar jij wil het groter aanpakken. Zo kun je bijvoorbeeld eerst beginnen met een moodboard maken. Wil je alleen het tuinbankje in de lak zetten? Dan hoef je niet direct een flinke planning te maken. Maar denk je aan het maken van een moestuin, een overkapping of een mooie border? Dan is het slim om op tijd te beginnen. Kruip dus lekker met een paar oude bladen op de bank en maak een moodboard van jouw zomertuin.
  2. Nadat je het moodboard klaar hebt, maak je de planning. Wat moet er allemaal gedaan worden en wat heb je hiervoor nodig? Koppel aan de planning een boodschappenlijstje. Qua planning is het belangrijk dat je vooral kijkt naar wanneer je welke planten, bloembollen of zaden moet planten. Sommige planten kunnen goed tegen de vorst dus kunnen in januari al in de grond. Andere zaden kunnen pas in februari of maart, omdat je anders de kans loopt dat het kapot vriest.
  3. En we zeiden het net al: als jij de tuin flink onderhanden wilt nemen, dan is het verstandig dat je ruimte maakt in de tuin. Voor het maken van een moestuin moet de grond klaar zijn en als je een overkapping wilt maken, dan is het verstandig dat je op tijd alles in huis hebt. Door de corona-crisis kun je tijdelijk niet naar bouwmarkten en tuincentra, maar je kan gelukkig wel alles bestellen.

Dit is deze zomer helemaal in:

Als we de trends van deze zomer volgen, komen we op de volgende thema’s en onderwerpen uit die perfect passen bij een zomerse achtertuin.

  • Begin je eigen moestuin en oogst in de zomer heerlijke grote rode tomaten of druiven uit eigen tuin.
  • Creëer je eigen festivalterrein met lampjes, loungesets en maak een cocktailbar in je achtertuin.
  • Maak van jouw tuin een zwemparadijs door te investeren in een zwembad of een jacuzzi.
  • Haal Italië naar Nederland door een grote steenoven te bouwen in je achtertuin voor heerlijke verse pizza’s op zwoele zomeravonden.

Planten vs. oogsten

Het liefst ga je deze zomer weer lekker op avontuur in andere landen. Maar als de wereld toch nog wat minder open is dan we hopen, heb jij gelukkig een achtertuin waar je blij van wordt. Want vergeet niet: je moet eerst planten voordat je kunt oogsten!

Thuisblijven hoeft niet saai te zijn met deze tips 

Previous article

Kunnen schilders ook buiten schilderen in de winter?

Next article