Handig

Kunnen schilders ook buiten schilderen in de winter?

0

Kijk je naar het houtwerk van je woning en wil je graag dat het binnenkort wordt geschilderd? Dan vraag je je waarschijnlijk ook af of schilders ook in de winter aan de slag gaan met jouw kozijnen. Vaak gebeurt dit alleen in de zomermaanden. Maar er is goed nieuws! Er zijn ook zeker winterschilders die graag met jouw houtwerk aan de slag gaan. In deze blog vertellen we er meer over.

Vaak wordt een schilderklus tussen de maanden april en oktober gepland. De reden hiervoor is dat de temperatuur ervoor zorgt dat de verf makkelijker en sneller droogt. In deze maanden is de temperatuur hoger en de luchtvochtigheid lager. De perfecte combinatie voor prachtig schilderwerk. Maar gelukkig kunnen ervaren schilders ook in de winter aan de slag.

Zelf schilderen of een professional aan het werk laten?

Wij zouden zeggen: laat het direct goed doen. Hier vind je een goed overzicht van de beste schilders in België. En vraag offertes op. Door te kiezen voor een professionele schilder weet je direct dat de klus goed wordt geklaard. Het kost je wellicht iets meer geld, maar je kan er ook weer jaren mee vooruit. En dat is ook wat waard!

Winterschilders treffen extra voorzorgsmaatregelen om zo toch het beste resultaat te kunnen leveren. Zo wordt er ander verf gebruikt wat beter tegen de warmte kan en die sneller opdroogt dan andere verf. Wordt je hele woning aan de buitenkant onderhanden genomen? Dan kan het zijn dat er ook warmte kanonnen worden gebruikt of dat je voorkant wordt afdekt met zeil. Hierdoor wordt er een beter verfklimaat gecreëerd. Eentje waar vocht zo ver mogelijk uit de buurt wordt gehouden.

Waarom zou je kiezen voor een schilder in de wintermaanden?

Veel schilders hebben hun agenda een stuk leger in deze maanden. Ze willen natuurlijk wel het hele jaar door werk hebben. Hierdoor kan een flinke investering toch een stuk goedkoper uitvallen in de maanden november tot en met maart. Denk aan het schilderen van de buitenmuren van je woning, je gevel of de kozijnen. Maar ook het lakken van je tuinhuisje of het opknappen van je voordeur Allemaal klussen die goedkoper kunnen uitvallen in de wintermaanden. Vergelijk hier de kosten van de beste schilders bij u in de buurt.

Zo maak jij je tuin klaar voor zomer 2021

Previous article

Wat je moet weten bij het kopen van een refurbished iPhone

Next article