Internet

Waar moet een verzendlabel op producten aan voldoen?

0

Misschien kies je er door het coronavirus voor om als ondernemer nu online producten te verkopen. Je kunt immers niet meer fysiek spullen verkopen. Je eerste verkoop is online gedaan en je wilt het versturen naar de klant. Het pakket is goed ingepakt en het verzendlabel zit erop. Niks aan de hand denk je. Let op, want met verzendlabels kan snel het een en ander mis gaan!

Waarom is een goed verzendlabel belangrijk?

Wanneer het verzendlabel niet in orde is, kan het pakket misschien niet aankomen bij de ontvanger. Dit kan ervoor zorgen dat je het product opnieuw bij de klant moet leveren. Je moet immers service verlenen als webshop en de klant krijgt waar zij voor betaalt. Het pakket kan ook zoekraken bij de bezorgingsdienst. Om het terug te vinden, zul je moeten beginnen aan een langdurige zoektocht. Goede verzendlabels zijn dus belangrijk omdat het snel een inefficiënte of dure grap worden.

Het juiste adres op het verzendlabel

Check, check, dubbel check! Staat het adres echt goed op het verzendlabel? Het adres is natuurlijk het belangrijkste van de zending, want zonder compleet adres zal het pakket ook nooit goed aankomen bij de ontvanger. Check dit dan ook altijd goed!

Wat staat er nog meer op een verzendlabel?

Meestal staat er op een verzendlabel ook de datum van verzending, het formaat en gewicht van het pakket en een track and trace nummer vermeld. Ook kan de manier van verzenden op het verzendlabel staan. Hiermee bedoelen wij termen als ‘fast delivery’ of ‘standard delivery’. Hierdoor weet de vervoerder wat er met welke snelheid het pakket gedaan moet worden zodat de klant de service krijgt waar hij voor betaald heeft.

Barcode voor de postcode van bestemming

Je pakket zul je brengen naar een pakketpunt van bijvoorbeeld PostNL of DHL. Zorg ervoor dat er een barcode op het pakket komt. Een barcode is namelijk te lezen door een scanner uit een computersysteem. Hierdoor kan het pakket makkelijk gescand worden door de machines die voor het sorteerproces zorgen. Hierdoor zal dit proces dan ook sneller gaan en weet de machine bij welke postcode het pakket hoort.
Naast de barcode hoort ook een maxi code. Deze code is ook door de machine te lezen.

Retouradres

Op een zending met een barcode moet een retouradres staan. Het kan namelijk zijn dat het pakket niet juist aankomt bij de ontvanger of dat de ontvanger het pakket niet wil ontvangen. Dan moet er een retouradres vermeld worden op het pakket. Meestal is dit dan het adres van jouw bedrijf of het magazijn.

Sticker kwaliteit

Zorg dat de sticker van het label goed is. Het moet goed blijven plakken, want je wilt het niet riskeren dat de sticker halverwege het sorteringsproces eraf valt. Hierdoor is de ‘identiteit’ van het pakket niet meer terug te vinden. Daarnaast moet de inkt goed leesbaar zijn en niet zomaar kunnen uitlopen door bijvoorbeeld vocht.

Wat je moet weten bij het kopen van een refurbished iPhone

Previous article

Wespennest ontdekt? Zo ga je te werk!

Next article