Handig

Wespennest ontdekt? Zo ga je te werk!

0

Ervaar je in de zomermaanden veel overlast van wespen? Dan kan er een nest in de buurt van jouw woning zitten. Mogelijk stuit je zelf op een nest, maar een wesp kan je er ook naartoe leiden. Als je zo’n beestje enige tijd volgt, zie je mogelijk dat hij ergens naar binnen vliegt. In dat geval is de kans groot dat er op die plek een nest zit. In deze tekst vertellen wij je hoe je te werk gaat na het ontdekken van een wespennest.

Wachten of niet?
Er zijn mensen die wespen lekker hun gang laten gaan. Dit is een optie, maar dit kan alleen nog maar meer overlast veroorzaken. Een wespennest wordt namelijk alsmaar groter en groter als je er niets tegen doet. Ontdek je het nest in het voorjaar of in het begin van de zomer? Kom dan direct in actie. In dat geval blijft de overlast mogelijk beperkt. Is het einde van de zomer in zicht? Dan kun je het nest eventueel laten zitten. Wespen sterven namelijk in de winter. Alleen de koningin blijft leven, maar deze verlaat het nest en keert hier niet weer terug.

Zelf een wespennest verwijderen
Heb je een wespennest ontdekt en wil je niet wachten tot de wespen vanzelf het loodje leggen? Dan zit er niets anders op dan het wespennest verwijderen. Veel mensen maken het nest kapot en hopen dat ze zo verlost zijn van de overlast. Als je deze aanpak hanteert, komen de wespen ongetwijfeld achter jou aan. Ze worden namelijk agressief als je hun nest sloopt.

Je kunt een wespennest het beste in zijn geheel verwijderen. Als het nest vol wespen zit, levert dit je ongetwijfeld een aantal pijnlijke steken op. Roei de wespen daarom eerst uit. Gaat het om een nest ter grootte van een tennisbal? Dan kun je hier kokend water ingieten. Wespen leggen namelijk het loodje als ze hiermee in aanraking komen.

Gebruik nooit kokend water als het om een  groot nest gaat. In dat geval kun je beter beginnen met  wat vergif voor de ingang van het nest strooien. De beestjes nemen dit mee naar binnen, waardoor de populatie langzaam maar zeker uitsterft. Als er geen activiteit meer rond het nest is, kun je beginnen met het verwijderen. Vergeet niet om beschermende kleding aan te trekken.

Ongediertebestrijder inschakelen
Een wespennest verwijderen heeft nogal wat voeten in de aarde. Daarom vindt niet iedereen het een goed idee om hier zelf mee aan de slag te gaan. Geldt dit ook voor jou? Schakel dan een bestrijder in. Op Wespendienst.be vind je binnen de kortste keren een wespenbestrijder bij jou in de buurt. Hij komt zo snel mogelijk naar jou toe om het nest te verwijderen. Hierdoor ben je binnen de kortste keren verlost van wespenoverlast.

Waar moet een verzendlabel op producten aan voldoen?

Previous article

Betaal als zzp’er niet voor de jaarrekening. Is niet verplicht.

Next article