Internet

Zo maak je je woning toekomstproof

0

Wanneer je ouder wordt, ga je toch meer nadenken over je oude dag. Het liefste blijf je zo lang mogelijk in je eigen huis wonen en wellicht moet je hiervoor wat aanpassingen doorvoeren in je huis. Deze aanpassingen kunnen best oplopen in prijs en het is dus fijn als je hier alvast voor kan gaan sparen. Benieuwd waar je rekening mee moet houden? Check hieronder dan onze checklijst om je huis klaar te maken voor je oude dag.

De traplift

Woon je in een huis met verschillende verdiepingen? En zijn de belangrijke ruimtes boven? Dan is een traplift een must-have in je woning. Zo kan je zonder problemen bij de badkamer en slaapkamer komen, ook als je slecht ter been bent. De lift kan makkelijk gemonteerd worden en komt in verschillende uitvoeringen. Zo mengt de traplift zich in jouw interieur. Je kan kiezen voor een nieuwe lift of een gebruikte traplift. Er is voor iedere situatie en specifieke wens van de klant een oplossing mogelijk.

Bedienen op afstand

Wanneer je ouder wordt, is er ook vaak sprake van slecht zicht. Daarnaast gaat je motoriek achteruit waardoor de kans op vallen groter wordt. Kies daarom voor een multifunctioneel systeem waarmee je alle apparaten kan bedienen in je huis. Denk aan het licht, de tv, de radio, verwarming, maar ook de airco en de gordijnen. Op deze manier hoef je niet in het donker te zoeken naar het lichtknopje en kunnen de gordijnen op afstand dicht gedaan worden.

Videobel

Kies voor een videobel als deurbel. Zo kan je vanaf je telefoon of iPad zien wie ervoor de door staat en op afstand met diegene praten. Wel zo veilig in de avond. Helemaal als je alleen woont en/of wat ouder bent en je minder goed kan verweren tegen mensen met slechte bedoelingen. De camera werkt tevens als beveiligingscamera. Je kan dus altijd zien wie er voor de deur heeft gestaan.

Zo licht als een veertje

Tegenwoordig zijn er speciaal deuren en kranen voor senioren. Deze deuren vereisen weinig kracht om te sluiten. Hierdoor hoef je geen moeite te doen om de deuren te openen en te sluiten. Daarnaast zijn er kranen die vanzelf aangaan wanneer je er op tikt. Super fijn wanneer je niet te veel kracht meer kan zetten of om andere redenen je hand niet te veel wil belasten.

Dit zijn de beste Belgische games van de laatste jaren

Previous article

Beste Auto Navigatie systemen in 2019

Next article