Handig

Zijn huidverzorgingsproducten voor iedereen weggelegd?

0

Over het algemeen vindt iedereen het belangrijk om goed verzorgd te zijn. We douchen gemiddeld één keer per dag, poetsen onze tanden twee keer per dag en gebruiken deodorant en parfum om lekker te ruiken. Wat veel mensen echter vaak vergeten, is dat de huid over het algemeen ook wat extra verzorging kan gebruiken. Scrub jij bijvoorbeeld wel eens? Je bent niet de enige, maar het zou mooi zijn wanneer we allemaal wat liever zouden worden voor onze huid. In dit artikel leggen we uit wat er zo goed is aan huidproducten en of het geschikt is voor iedereen.

Reiniging

Veel mensen denken dat het vooral voor vrouwen goed is om hun huid te reinigen, vooral na het dragen van make-up. Dat is het ook zeker, make-up is niet per se schadelijk voor de huid maar draagt ook niet bij aan een verbetering van de huidconditie. Daarom is het des te belangrijker om je huid goed te reinigen nadat je een dag make-up hebt gedragen. Het liefst met een make-up reiniger op oliebasis, omdat hiermee zelfs waterproof mascara van het gezicht afglijdt en dit de huid zo min mogelijk aantast.

white petaled flower near woman eye

Ook als je geen make-up drager bent, is het alsnog belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld de hele dag in de buitenlucht geweest bent, is je huid constant in contact gekomen met ‘vieze’ lucht. Het zou zomaar kunnen dat je achter een vrachtwagen hebt gefietst en je huid dus hebt blootgesteld aan afvalstoffen. Dit geldt ook voor mannen. Wanneer je na een lange dag je gezicht afhaalt met een watje en wat reinigingswater, bijvoorbeeld van Clinique, zul je zien dat je gezicht hier echt schoner van wordt! Hiermee voorkom je dat viezigheid vast komt te zitten in je poriën met als gevolg dat het kleine ontstekinkjes veroorzaakt.

Scrubben

Het is erg goed voor je huid om deze regelmatig te scrubben. Dit houdt in dat je met een ruw oppervlak over je huid heengaat, waardoor er dode huidcellen verwijderd worden en je huid gaat glanzen en er gladder uit gaat zien. Daarnaast stimuleer je ook de aanmaak van nieuwe huidcellen en verbeter je de doorbloeding. Genoeg redenen om een scrub en scrubhandschoenen in te slaan, dus!

Verzorging

Het kan best goed zijn dat na zo’n intensieve scrubsessie je huid wat aangetast is. Daarom is het belangrijk om deze, gelijk na een scrubbeurt of douchesessie (een hete douche is ook schadelijk voor je huid!) goed te hydrateren. Dit doe je het liefst met een verzorgende crème – zowel voor je lichaam als voor je gezicht. La Roche Posay heeft voor zowel het gezicht als voor het lichaam hele fijne hydraterende crèmes, voor zowel mannen als vrouwen. Voor iedereen te gebruiken, dus!

Duurzaamheid in de badkamer

Het gebruik van watjes om je gezicht te reinigen resulteert na verloop van tijd in heel wat watjes die na een levensduur van één keer gebruiken in de prullenbak belanden. Zonde en niet duurzaam. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor uitwasbare wattenschijfjes, die je een tweede leven kunt geven door ze in de wasmachine te stoppen. Zo draag je bij aan het gebruik van minder plastic.

 

De voordelen van een telefoonhoesje op een rij

Previous article

5x je cv aanpassen voor een ATS

Next article