Nieuws

Wat zijn de verwachtingen voor het EK vrouwenvoetbal 2022?

0

Vergeleken met het mannenvoetbal is het vrouwenvoetbal nog altijd minder populair en bekend. Het wordt dan ook veel minder vaak op televisie uitgezonden en de spelers zijn niet bij iedereen bekend qua naam! Jammer genoeg wordt het niet altijd even serieus genomen, wat bijvoorbeeld duidelijk wordt door het feit dat de vrouwen veel minder betaald krijgen dan de mannen! Dit is natuurlijk totaal niet eerlijk, dus de vrouwelijke voetballers doen er alles aan om dit te veranderen.

Ze zijn dan ook goed op weg om hun bekendheid te vergroten! Tijdens het afgelopen WK deed Nederland het zo goed dat ze in de finale terechtkwamen en het EK van 2017 wonnen ze zelfs! Ze hopen dit uiteraard nog een keer te kunnen doen tijdens het EK van 2022. Maar hoe groot zijn de kansen dat ze weer zulk succes zullen boeken? En wat zijn de verwachtingen voor de rest van het toernooi? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Verzet door corona

Het toernooi zal in 2022 plaatsvinden in Engeland. Eigenlijk zou het in 2021 al plaats hebben gevonden, maar door corona is dit een jaar uitgesteld. Het EK van de mannen wat in 2021 zou plaatsvinden moest uiteraard ook verplaatst worden, wat effect zou hebben op het toernooi van de vrouwen. Omdat de organisatoren wilden zorgen dat het dit het enige grote voetbaltoernooi van de zomer zou blijven, werd deze beslissing genomen. De laatste editie, in 2017, werd gewonnen door Nederland! Daardoor zijn de verwachtingen van dit jaar ook weer hoog. Het thuisland Engeland plaatst zich automatisch. Alle andere landen moeten zich weten te plaatsten door in hun groepen meerdere kwalificatiewedstrijden te spelen. Uiteindelijk blijven er in totaal 15 teams over die met elkaar de strijd aangaan!

Geplaatst voor het toernooi

Tijdens de plaatsingswedstrijden deed Nederland het heel erg goed: door de denderende winst op Estland met een score van maar liefst 7-0 was de plaatsing rond! Ook de andere wedstrijden, behalve die tegen Rusland, gingen de oranjeleeuwinnen vrij gemakkelijk af. Daarom zijn de verwachtingen hooggespannen! Het Programma Oranje Leeuwinnen geeft informatie over alle zaken die met het toernooi te maken hebben. De oefenwedstrijden, kwalificatiewedstrijden en alle uitslagen zijn hier allemaal te vinden. Door corona kunnen hier nog wijzigingen in komen en worden sommige wedstrijden uitgesteld, maar dat wordt allemaal vanzelf op de site aangepast. Laten we hopen dat alles gewoon door kan gaan en de oranje leeuwinnen opnieuw kunnen laten zien hoe goed ze zijn!

Het toernooi zelf

De wedstrijden van het toernooi zullen worden gespeeld in meerdere stadions op verschillende plekken in Engeland. De kaartverkoop gaat tot nu toe al supergoed. Meer dan 140,000 kaartjes zijn er al verkocht: meer dan ooit tevoren! Dit is een goed teken wat aangeeft dat het vrouwenvoetbal steeds populairder wordt. Laten we dan ook hopen dat de grote salariskloof snel zal verminderen en dat de vrouwen net zo serieus genomen zullen worden als de mannen! De hoge verwachtingen van Nederland door de winst van vijf jaar geleden en de succesvolle plaatsingswedstrijden zullen dan ook voor een groot publiek zorgen, wat de sport populairder zal maken bij het grote publiek.

Waarom banken vergelijken voor je een lening afsluit? 

Previous article

Dit zijn de beste elektrische fietsmerken van 2021             

Next article