Geld

Waarom banken vergelijken voor je een lening afsluit? 

0

Wie in België geld wilt lenen, kan aankloppen bij wel tientallen kredietgevers. Het aanbod is zelfs zo groot, dat je het waarschijnlijk moeilijk vindt om een bank te kiezen die jou de beste lening en de beste voorwaarden kan geven. Om je keuze te vergemakkelijken en jou te helpen de beste financiële beslissing te maken, zijn er online heel wat vergelijkingsplatformen. Maar waarom is het vergelijken van leningen zo belangrijk? 

Je vindt snel de goedkoopste lening

Geld lenen kost ook geld: een uitspraak die je wellicht al verschillende keren gehoord hebt. Wie geld wilt lenen, doet dat dus het liefst zo goedkoop mogelijk. Hoogstwaarschijnlijk ga je eerst bij je eigen bank een simulatie aanvragen om te zien hoeveel je kan lenen en tegen welke rentevoet. Maar elke kredietgever hanteert natuurlijk andere rentetarieven. Om de goedkoopste lening op de markt te vinden, is het dus nodig om de verschillende banken te vergelijken. Klik hier om een persoonlijke lening simulatie uit te voeren. 

Je kan tot honderden euro’s besparen

Wie de goedkoopste lening vindt, bespaart natuurlijk ook een hoop geld. Op het leenbedrag betaal je immers rente en dat tarief kan sterk verschillen van bank tot bank. Stel: je gaat € 7.500 lenen voor de inrichting van je slaapkamers met een looptijd van 42 maanden. De ene bank stelt je een rentevoet van 4,89% voor, waardoor je totale aflossing € 8.160 gaat zijn op het einde van de looptijd. De andere bank stelt je een rentevoet van 8,9% voor, waardoor je totale aflossing op het einde € 8.705 zal zijn. Dat is maar liefst een verschil van € 545. Door te vergelijken kan je dus heel wat geld op de interesten besparen. 

Je bespaart veel tijd

Door leningen te vergelijken via online vergelijkingsplatformen kan je niet alleen veel geld, maar ook veel tijd besparen. Het zou immers heel wat tijd en moeite kosten om bij tientallen verschillende kredietgevers een voorstel voor een krediet aan te vragen en dan zelf te vergelijken bij welke bank je de voordeligste lening kan gekregen. De online simulators doen het in enkele minuten voor jou waardoor je heel snel de beste lening kan aanvragen. 

Je kiest de lening met de beste voorwaarden

Niet alleen de rentevoeten, maar ook de voorwaarden om geld te lenen verschillen per bank. Soms moet je bijvoorbeeld verplicht klant zijn bij een bank om een lening te kunnen afsluiten of zijn er limieten voor de bedragen die je kan lenen. De meeste vergelijkingssites verzamelen deze voorwaarden in een handig overzicht, waardoor je gemakkelijk de goedkoopste lening kan kiezen, maar meteen ook die met de beste voorwaarden. 

 

Hoe een industriële hanglamp uw interieur compleet kan veranderen!

Previous article

Wat zijn de verwachtingen voor het EK vrouwenvoetbal 2022?

Next article