Handig

Hoe een industriële hanglamp uw interieur compleet kan veranderen!

0

Hanglampen kunnen onopvallend zijn en zorg dragen voor de meest basic functie: licht. Maar je kunt ook een statement maken met je hanglamp! Geef bijvoorbeeld een industriële look aan je woon- of eetkamer. Je tovert daarmee een standaard woonkamer om in een mooie stoere woonkamer. Lees in deze blog hoe jij dit ook voor jouw huis kunt doen.

Industrieel iets voor jou?
Stel jezelf vooraf natuurlijk wel de vraag of het past bij jou en je interieur. Hoewel een industriële hanglamp ook mooi kan staan in een woonkamer die verder niet industrieel is ingericht staat het wel het mooist bij een industrieel interieur. Het kan dus best zijn dat je een hanglamp prachtig vindt, maar dat hij niet past bij de rest van je meubels. Maak dan niet de fout om er dan alsnog maar een aan te schaffen, want daar kun je spijt van krijgen.

Waar hang je ‘m?
Waar je je hanglamp hangt is natuurlijk geheel afhankelijk van je woning. Het is erg mooi om een hanglamp boven je eettafel te hangen, maar als je hoge plafonds hebt kan het overal. En heb je er wel eens aan gedacht om mooie hanglampen boven je bed of in je gang te hangen? Er is ontzettend veel mogelijk, dus wees ook creatief! Heb je toch inspiratie nodig? Google is your friend! Zoek gewoon eens online rond naar industriële hanglampen en je zult genoeg inspiratie vinden om wel 20 woningen in te richten.

Materiaal en kleur van je hanglamp
Als je eenmaal weet wat voor type hanglamp je wil en waar hij moet hangen is het tijd voor de volgende keuze: kleur en materiaal. Waar moet je hanglamp van gemaakt zijn en welke kleur past het best bij de rest van je interieur? Qua materiaal is er gelukkig genoeg keus en qua kleur natuurlijk nog veel meer. Maar laten we beginnen bij het materiaal, waar moet het van gemaakt zijn? Je kunt hierbij puur esthetisch kijken naar wat voor materiaal het mooist is, maar ook duurzaamheid en kwaliteit spelen hierbij natuurlijk een rol. Bij industriële hanglampen zul je vaak uitkomen op stalen of ijzeren lampen. Je kunt ook gaan voor een houten of leren alternatief. De kleurkeuze kun je vervolgens aanpassen op het materiaal, een kleur kan anders uitkomen op hout dan op bijvoorbeeld metaal. Bij industriële hanglampen wordt vaak gebruik gemaakt van donkere kleuren om die robuuste en stoere look te bewaren.

Hulp nodig bij het kiezen van een hanglamp?
Ben je nou helemaal enthousiast geworden, maar weet je niet goed wat past bij jouw interieur? Kijk dan eens rond tussen de hanglampen van Sfeer.nl. Daar vind je een breed assortiment aan hanglampen en heb je bovendien de mogelijkheid om vragen te stellen aan de experts van Sfeer.nl.

Uitvaartverzekeringen vergelijken voor een gerust gevoel

Previous article

Waarom banken vergelijken voor je een lening afsluit? 

Next article