Internet

Dit zijn de beste elektrische fietsmerken van 2021             

0

De afgelopen jaren schaffen steeds meer mensen, jong en oud, een elektrische fiets aan. En dat is niet gek als je je bedenkt dat je nooit meer wind tegen hoeft te hebben en dus altijd kan fietsen met een steuntje in de rug. Maar als je zo’n e-bike wilt aanschaffen dan hangt daar best een flink prijskaartje aan. Goed om dus even te kijken naar wat de beste elektrische fietsmerken op dit moment zijn. Lees je mee?

Voor het bepalen van de beste elektrische fietsmerken hebben we rekening gehouden met een aantal belangrijke pijlers. Denk aan de kosten natuurlijk, maar ook de eigenschappen, de levensduur van de motor en de garantievoorwaarden. We hebben de vier beste merken even voor je op een rijtje gezet!

1. CUBE

Laten we eens beginnen met te kijken naar de elektrische fietsen van CUBE. Dit Duitse merk bestaat al sinds 1992 en was eerst vooral marktleider op het gebied van racefietsen. Maar nu zijn ook de e-bikes van dit merk een groot succes! Er zit een Bosch aandrijfsysteem is, waardoor je kunt rekenen op een sterke motor. Een betrouwbaar systeem waar je door middel van een trapas minimale inspanning hoeft te leveren. Als dat gewenst is natuurlijk. Ook belangrijk: de accu is erg stevig en kan lang mee gaan.

2. Orbea

Zie ook de elektrische fietsen van Orbea, deze fietsen komen uit Spanje en staan bekend om hun hoge kwaliteit. Deze fietsen heb je in verschillende categorieën, zoals de stadsfietsen, mountainbikes en racefietsen. Alle drie met trapondersteuning dus! Sportieve fietsen, met een krachtige motor van Bosch in combinatie met Ebikemotion.

3. Batavus

Een merk dat natuurlijk al heel lang in Nederland bestaat. Batavus-fietsen staan bekend om hun betrouwbaarheid. Ook als je kiest voor een elektrisch exemplaar. Ze zijn betrouwbaar, betaalbaar en hebben ook nog eens heel goede accu. Ook staan deze fietsen bekend om hun simpele bediening. Wat ook weer prettig kan zijn!

4. Giant

Als je op zoek bent naar een sportieve en sterke e-bike dan is het goed om eens te kijken naar de fietsen van Giant. Dit merk heeft namelijk enkel en alleen sportieve fietsen in het assortiment. De e-bikes hebben standaard een lange instap, dikke en stevige buizen en natuurlijk een lekkere frisse kleur.

Waar moet je opletten als je een elektrische fiets wilt aanschaffen?

Het is goed om vooraf jezelf al een aantal vragen te stellen. Denk bijvoorbeeld vast na over de hoeveelheid kilometers die je straks minimaal wilt gaan afleggen per dag. Zo kan je zien wat voor een accu je nodig hebt. Wil je een sportieve fiets of juist liever een stadsfiets. Of een combinatie hiervan? Deze vraag heeft ook weer invloed op de hoeveelheid versnellingen die je jouw toekomstige fiets nodig heeft. Je wilt tenslotte gemakkelijk een berg op en af kunnen komen.

Laat je vooraf goed informeren en plan ook zeker een aantal proefritjes in. Zodat je goed kan testen welke elektrische fiets er bij jou past. Dit is ook een goed startpunt om straks lekker te gaan fietsen met die permanente wind in je rug.

Meer weten over hoe gezond fietsen met een e-bike is? Je leest het hier! 

Wat zijn de verwachtingen voor het EK vrouwenvoetbal 2022?

Previous article

Welke aandelen van Belgische bedrijven presteren het beste?

Next article