Geld

Welke aandelen van Belgische bedrijven presteren het beste?

0

Ieder jaar wordt er natuurlijk gekeken welke aandelen het beste lopen. Daarom hebben we nu een lijst gemaakt met de beste aandelen van Belgische bedrijven van dit moment. Zo hoef jij zelf geen research meer te doen. Lees je verder?

Als je de beurzen al een tijdje volgt dan weet je dat 2019 één van de betere beursjaren was in de laatste 20 jaar. Ieder jaar is het weer afwachten hoe de beurs er uit gaat zien. Wij hoeven je niet te vertellen dat het investeren van een gedeelte van je inkomen in aandelen een goed idee is. Maar waarom zou je nu specifiek kiezen om te investeren in Belgische bedrijven in plaats van multinationals. Wij leggen het uit en geven je de best presterende aandelen van dit moment.

De beste Belgische bedrijven voor aandelen

Je wil graag een compleet beeld hebben. En je wil dus ook weten wat de stijgingen zijn. Daarnaast wil je, voordat je gaat beginnen met aandelen kopen, weten wat de de prognoses zijn voor komende jaren. We hebben daarom voor jou een top 4 gemaakt van de beste Belgische bedrijven met aandelen op dit moment.

  1. ING Groep (INGA):
  2. Proximus (PROX):
  3. Telenet Group Holding (TNET):
  4. KBC Group (KBC):

 

  1. ING Groep (INGA):

De ING had afgelopen een extreem hoog rendement in vergelijking met veel andere Belgische bedrijven. Als je de afgelopen jaren al investeert en aandelen hebt in ING dan verdien je goed. Het rendement is namelijk over 5 jaar al meer dan 5%. Wil je dus investeren in een stabiel aandeel dan is INGA zeker een goede.

  1. Proximus (PROX):

De telecom gigant in België timmert flink aan de weg en staat samen met de ING aan de top van beste aandelen uit België. Met een rendement dat uitkomt op 8,6% kon jij flink wat verdienen afgelopen jaar. Je betaalt echter een lagere prijs aan het aandeel dan ING dat heeft er dus ook zeker mee te maken.

  1. Telenet Grou Holding (TNET):

Op nummer drie in de lijst vinden we Telenet. In 2019 stonden ze zeker nog niet in de top 5 van best presterende Belgische bedrijven op de beurs. Vijf jaar geleden kon je 0,6% rendement verwachten en inmiddels is het opgelopen naar 7,4%. Dat is dus een significante stijging en daarom verdienen ze een plekje in deze lijst.

  1. KBC Group (KBC):

KBC heeft een plekje moeten inleveren. Waar ze vorig jaar nog op plek drie stonden vind je ze nu terug op de vierde plek. Nog steeds is het rendement vrij hoog met 5,8%. Ook de verwachten zijn aankomend jaar weer hoog. Dus één ding is zeker en dat is dat dit geen eendagsvlieg is.

Waarom aandelen in Belgische bedrijven?

In de afgelopen jaren zien we dat België zeer solide is als het gaat om aandelen. Voor beleggers is het bij uitstek dus goed om dichtbij te investeren. Daarnaast kan je beter in de gaten houden wat een bedrijf doet wanneer je het bedrijf kent of er zelfs aandelen koopt. In België heb je een aantal groot aandeelhouders die krachtige dividend aandelen hebben. Hierdoor kan jij ieder jaar mee snoepen als de winst wordt berekend.

Op de hoogte blijven van de koersen? Dat kan hier! 

Dit zijn de beste elektrische fietsmerken van 2021             

Previous article

Investeren in crypto: is dit het risico waard?

Next article