Internet

Wat te doen na een inbraak? 

0

In Nederland wordt helaas nog steeds met regelmaat ingebroken. De kans is aanwezig dat je ook een keer te maken krijgt met een inbraak. Een inbraak in een woning is een vervelend situatie. In eerst instantie is het vervelend dat er wellicht spullen zijn gestolen. Ten tweede heeft het ook een groot effect op jouw gevoel van veiligheid. Een inbraak kan er voor zorgen dat je een tijd lang minder veilig voelt in je woning. Een van de oplossingen is het installeren van bewakingscamera’s of bevestigen van extra (nieuwe) sloten op de deur. 

Ingebroken
Ben je het slachtoffer geworden van een inbraak? Dan moet je als eerste de politie bellen. Raak nog niks aan en doe ook de deur nog niet dicht. De politie heeft daardoor de meeste kans om nog inbraaksporen te vinden. Als tweede wil je weer een goed werkend slot. Bel daarom – nadat je de politie hebt gebeld – de slotenmaker. Het kan namelijk zijn dat het slot geforceerd is door de inbrekers. In de meeste gevallen slaat een inbreker zijn slag vaak wanneer er niemand thuis is en heeft hij geprobeerd het slot op een deur open te breken of via een raam naar binnen te komen. De kans is groot dat het slot op een deur beschadigd is of dat het slot niet meer naar behoren werkt. Ook als de sloten nog goed functioneren zit de schrik er waarschijnlijk goed in. Je wilt je weer veilig kunnen voelen. Een optie is ook om alle sloten te laten vervangen door de slotenmaker. Zo weet je zeker dat jij de enige bent die jouw woning kan binnen komen.

Na de inbraak
Niet iedereen doet direct aangifte na een inbraak, maar het is zeker wel verstandig om dit te doen. Daarnaast heb je een aangifte nodig om de schadevergoeding te ontvangen van jouw verzekeraar. Maak na een inbraak altijd een overzicht met gestolen spullen. Waarom? Omdat dit straks zeker van toepassing is wanneer je een claim indient bij je verzekeraar. Ook kunt je bij de verzekeraar de kosten voor die je voor het slotenprobleem kwijt was declareren. Wanneer je verzekerd bent tegen inbraak, vergoedt de verzekeraar de kosten die aan het slotenprobleem kwijt bent plus de gestolen spullen en schade aan het huis. Het is ook slim om na de inbraak een erkende slotenmaker in te huren, zo weet je zeker dat  de kosten worden vergoedt. Daarnaast zorgt hij er natuurlijk voor dat jouw woning weer veilig afgesloten kan worden.

De voordelen van een laadpas

Previous article

De beste huis-tuin-en-keukenmiddeltjes tegen vieze geuren in huis

Next article