Handig

De beste huis-tuin-en-keukenmiddeltjes tegen vieze geuren in huis

0

We hebben er allemaal wel eens last van, nare geurtjes in huis. Een vettige lucht door een frituur, een rioollucht wc of een afvalzak die te lang is blijven staan. Vooral als je bezoek verwacht kan dit erg vervelend zijn. Gelukkig heb je zonder het te weten al veel producten in huis die je kunt gebruiken als effectieve luchtverfrisser. We hebben een paar van deze oud hollandse trucjes voor je op een rijtje gezet. Zo zijn die onaangename luchtjes binnen no-time verdwenen.

Een heerlijke citroengeur

Citroenen zijn niet alleen veelzijdig tijdens het koken, maar ook als je af wilt komen van een kooklucht. Het is niet voor niets dat de citroengeur in veel schoonmaakmiddelen te vinden is. De geur van citroen werkt neutraliserend. Zet verschillende schaaltjes met een paar citroenpartjes neer in de ruimte waar je een vieze geur wilt maskeren. Een andere optie is om een paar citroenen in stukjes te snijden en deze in een pan met 500 milliliter water op een laag vuurtje te laten koken. Een halfuur is vaak al voldoende, weg met die vieze geurtjes!

Kattenbakvulling neutraliseert

Je verwacht het niet, maar kattenbakvulling werkt neutraliserend. Zet een paar bakjes met de kattenbakvulling neer in de desbetreffende ruimte. Ook wanneer een kleine ruimte, denk aan een kast of koelkast, nogal muf ruikt is dit een erg effectieve oplossing. Het is een goedkope manier om een neutrale geur terug te krijgen en iets wat je altijd in huis hebt als je een kat hebt.

Een koffiegeur, wie wil dat nou niet?

Wie houdt niet van een lekker bakje koffie? Koffie is iets wat we allemaal eigenlijk wel in huis hebben. Verspreid bakjes met koffiebonen of filterkoffie door een kamer en de kamer ruikt binnen korte tijd weer heerlijk neutraal. Houd je nou echt van een koffiegeur? Je kunt een pot met koffiebonen vullen om daar vervolgens een kaarsje in te zetten. De warmte zorgt ervoor dat de aroma’s nog meer vrij komen. Dit is voor koffieliefhebbers een hele goede optie!

Zet de stofzuiger in

Je kunt een stofzuiger gebruiken als handige tool om een heerlijke lucht te verspreiden. Je hoeft hiervoor alleen een handje vol wasparels of een paar druppels lekker ruikende essentiële olie aan de stofzuigerzak toe te voegen. Stofzuigen maar! De warmte van de stofzuiger zorgt ervoor dat de geur verspreid wordt. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Wat te doen na een inbraak? 

Previous article

Online winkelen: dé redding voor zwangere vrouwen

Next article