Tech

De voordelen van een laadpas

0

Nu het aantal elektrische auto’s snel toeneemt, neemt ook de vraag naar eenvoudige, snelle, veilige en makkelijke laadmogelijkheden toe. De klassieke tankkaart is ondertussen door iedereen gekend en zowat iedere gebruiker van een bedrijfswagen bezit er eentje omwille van de vele voordelen die eraan verbonden zijn. Behoren die voordelen dan tot het verleden als overgeschakeld wordt naar een elektrische auto? In geen geval, de klassieke tankkaart wordt gewoon vervangen door de laadpas met evengoed tal van voordelen voor zowel de gebruiker als het bedrijf.

Mogelijkheid tot laden aan een eigen laadpunt

Sommigen bedrijven voorzien passen die gebruikers aan de openbare laadpalen in binnen- en buitenland kunnen gebruiken, maar steeds meer bedrijven kiezen er ook voor om eigen laadpalen te voorzien. Een groot voordeel aan de pas is dat deze ook gekoppeld kan worden aan die eigen laadpalen om zo een goed overzicht te kunnen bewaren over de kosten voor ieder voertuig en van iedere gebruiker.

Mogelijkheid tot snelladen

De nieuwste generaties elektrische auto’s kunnen steeds grotere afstanden afleggen, toch moet voor lange trips nog steeds onderweg gebruik gemaakt worden van laadmogelijkheden. Omdat het niet handig is om uren te moeten stilstaan hiervoor bieden verschillende laadstations de mogelijkheid tot snelladen aan. In een klein half uur kan tot 80% geladen worden en kan de trip snel terug hervat worden. Zeker voor mensen die vaak onderweg zijn en afspraken moeten halen, is deze mogelijkheid een grote troef.

Mogelijkheid tot opsporen van misbruik

Als een bedrijf laadpassen ter beschikking stelt, is het uiteraard de bedoeling dat deze passen volgens de policy van het bedrijf gebruikt worden. Omdat de laadbeurten in een handig overzicht maandelijks aan het bedrijf toegestuurd worden, is het makkelijk om eventueel misbruik ervan op te sporen.

Eenvoudige administratie

Het maandelijkse overzicht zorgt ervoor dat de wagenparkbeheerder nog weinig tijd moet investeren in de administratieve afhandeling. Per wagen en per gebruiker staan alle gegevens van de laadbeurten mooi opgelijst en kunnen die zo in het dossier van de auto zonder meerwerk.

Fiscaal voordeel

Op laadbeurten voor elektrische auto’s wordt BTW aangerekend. Enkel wanneer deze gebeuren via een pas en dus met een overzichtelijke kostenstaat komen, kan de betaalde BTW in mindering gebracht worden. Het hoeft niet gezegd dat dit het bedrijf een groot fiscaal voordeel oplevert.

Mogelijkheid tot het betalen van andere kosten met de pas

Mits een eenvoudige aanvraag kan de pas ook gebruikt worden om bepaalde andere kosten mee te betalen. Voor gebruikers die vaak internationaal rijden, kan bijvoorbeeld de tol hiermee betaald worden en moet dus geen ander betaalmiddel meer ter beschikking gesteld worden. Voor gebruikers van een hybride wagen wordt ook de mogelijkheid aangeboden om naast de laadbeurten ook de tankbeurten met dezelfde pas te betalen. Het bundelen van de gemaakte kosten zorgt er ook hier weer voor dat het overzicht bewaard kan worden zonder meerwerk voor wie de administratie moet doen.

Een handige en gebruiksvriendelijke app

Met behulp van een app op de smartphone kan iedere bestuurder van een elektrische auto makkelijk nakijken waar het dichtstbijzijnde laadpunt zich bevindt of waar een mogelijkheid tot snelladen aangeboden wordt. Geen gedoe meer met het op internet zoeken naar de adressen van de verschillende aanbieders, maar één enkele klik in de app en de mogelijkheden verschijnen op het scherm.

Koop je tweedehands wagen in een klik!

Previous article

Wat te doen na een inbraak? 

Next article