Internet

Wat kost een betaalbare begrafenis?

0

Je wilt er liever niet te veel over nadenken misschien, maar ons leven hier op aarde is niet eindeloos. Als de dag is gekomen dat jij je laatste adem uitblaast wil je wellicht niet te veel hebben betaald voor jouw begrafenis. Een betaalbare begrafenis is voor iedereen weggelegd. In deze blog vertellen we jou waar je op kunt rekenen als je voor een betaalbare begrafenis gaat. Allereerst is het goed om je te beseffen dat een gemiddelde begrafenis tussen de 6.000 en de 9.000 euro kost. Dat zijn natuurlijke flinke kosten waar vaak de nabestaanden mee te dealen krijgen. Daarom kan het verstandig zijn eens te kijken naar uitvaartverzekeringen. Op deze manier ben jij verzekerd van een mooie uitvaart met alles erop en eraan.

Verzekeren of sparen?

Als je bent verzekerd zijn veel onderdelen verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan de crematie of de plek waar je wordt begraven, maar ook rouwkaarten, dragers en een rouwauto. Ook koffie en een plak cake. Maar je kan er ook voor kiezen om zelf geld op zij te leggen. Op deze manier spaar je zelf jouw uitvaart bij elkaar. Houd er dan wel rekening mee dat de prognose is dat de kosten van een uitvaart elkaar met 3,5% zullen stijgen. Hierdoor worden de kosten elkaar hoger. Een uitvaartverzekering maakt een begrafenis betaalbaar doordat je elke maand of per kwartaal een premie betaalt.

Jouw uitvaart, jouw wensen

Het is goed om vooraf jouw wensen voor je uitvaart op papier te zetten. Op deze manier kunnen jouw nabestaanden jou eren op een manier die volledig bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan het noteren van de muziek, wat voor een kist je wilt en hoe je de samenkomst na de begrafenis voor je ziet. Als je komt te overlijden hebben je dierbare het vaak al zwaar genoeg op deze manier kun jij ze na jouw overlijden ondersteunen. Ook als je nog heel wat jaren te leven hebt is het goed om hier eens in de zoveel tijd naar te kijken. Zoals alles in het leven verander jij ook met de tijd. De muziek of de wensen die je had toen je 40 was, kunnen zijn veranderd op je 80ste.

Wat als je jouw hypothecaire lening niet meer kan terugbetalen?

Previous article

Dit zijn de laatste woontrends volgens interieurexperts

Next article