Internet

Wat is VoIP-telefonie?

0

Tegenwoordig maken steeds meer bedrijven gebruik van VoIP-telefonie. Maar wat is dat nu eigenlijk? VoIP staat voor Voice-over-Internet-Protocol. Dit houdt in u telefoneert via een computerwerk, zoals het internet. Door deze ontwikkeling heeft u voor telefonie geen analoge of digitale telefoonlijn meer nodig. We kennen VoIP-telefonie ook wel onder de naam internetbellen.

Om gebruik te maken van VoIP-telefonie heeft u niet veel nodig. Zoals we hierboven al hebben genoemd is een internetverbinding één van de vereisten. Let er hierbij goed op dat u voldoende bandbreedte heeft op de kwaliteit van de telefoongesprekken te optimaliseren. Een groot voordeel van het bellen via het internet is dat u hiermee fors bespaart op de kosten. Dit is vooral het geval wanneer u zaken doet met het buitenland. Een telefoongesprek met, bijvoorbeeld uw leveranciers uit Mexico en India, is een prijzige aangelegenheid.

Een toestel voor VoIP-telefonie ziet er hetzelfde uit als een normaal telefoontoestel. Het enige verschil schuilt in het feit dat een traditionele telefoon een aansluiting heeft met het telefoonnetwerk. U kunt bij overstap naar VoIP-telefonie gewoon uw bestaande telefoonnummer behouden, maar indien gewenst is de overstap naar een andere telefoonnummer ook gewoon mogelijk.

Met VoIP-telefonie heeft u voor iedere gebruiker een VoIP-account nodig. Deze maakt u door het aanleggen van een netwerkverbinding. Iedere gebruiker van het VoIP-netwerk kan werken met een eigen telefoonnetwerk. Met VoIP krijgt u als gebruiker de nodige extra opties. Zo is doorschakelen naar een collega eenvoudiger dan ooit en ook het in de wacht zetten van een beller is mogelijk. Zo kunt u een klant even in de wacht zetten, terwijl u op zoek gaat naar een oplossing voor het probleem van de klant. Door deze snelle manier van werken zullen uw klanten meer tevreden zijn dan ooit.

Doordat een aansluiting op de telefoonlijn niet meer nodig is, kan de het telefoontoestel meer naar huis worden genomen of naar een andere externe locatie. Met een werkende internetverbinding met voldoende bandbreedte kan VoIP-telefonie overal worden gebruikt. Dit vergemakkelijkt de communicatie tussen uw klanten en uw medewerkers.

Een andere fraaie bijkomstigheid van VoIP-telefonie is dat het een videovergadering eenvoudig mogelijk maakt. Dit is erg handig wanneer uw bedrijf verschillende locaties heeft. Hiermee bespaart u de nodige kosten voor het vervoer en bovendien wordt de tijd vele malen efficiënter ingedeeld. U hoeft hierin niet bang te zijn dat onbevoegden dit meekijken, want u kunt de verbinding eenvoudig versleutelen, zodat u bepaald wie toegang heeft tot de vergadering.

Beste actiefilms op Netflix België

Previous article

Dit zijn de 5 leukste arcadehallen van België

Next article