Nieuws

Dit zijn de 5 leukste arcadehallen van België

0

Een arcadehal is van oorsprong een plek met videokasten waar je spellen kunt spelen op computers, flipperkasten, biljarttafels en gokautomaten. Maar de arcadehallen van tegenwoordig zijn niet meer te herkennen. Ze hebben een behoorlijke evolutie doorgemaakt en staan vrijwel allemaal in het teken van virtual reality. Benieuwd wat de leukste van België zijn? Wij zetten ze op een rijtje!

Infinity Game Park

Wanneer je in het infinity Game Park in Court-Saint-Etienne je virtual reality set opzet, reis naar je een heel andere wereld. Een wereld die jij en je vrienden moeten redden. Buitenaards leven heeft namelijk de controle overgenomen van alle machines op aarde en daarmee is de oorlog aan de mensheid verklaard. Maar jullie kunnen daar iets aan doen. Met twee tot acht spelers kun je je tot wel twee uur vermaken met dit levensechte spel. Je vergeet spontaan dat je eigenlijk met je team in een lege kamer staat. Gewoon ergens in het zuiden van België.

VirtualRoom – Virtual Reality Brussels

Nog zo’n Virtual Room vind je in Brussel. Hier word je in koppels, trio’s of kwartetten ondergedompeld in een digitale ervaring die dertig minuten tot drie kwartier duurt. Zodra je je virtual reality set – bestaande uit een helm en een joystick – erbij pakt, maak je een reis terug in de tijd. Een stem draagt je op om al het bewijsmateriaal van de tegenstanders te vernietigen. Alleen wanneer je dit zorgvuldig doet, kun je de wereld redden. Daarbij moet je via de microfoon goed samenwerken met je teamgenoten die in een andere ruimte zitten. De virtuele decors – van de Middeleeuwen tot aan de prehistorie en het oude Egypte – zijn angstaanjagend realistisch.

Koezio

Een live adventure games avonturenpark, zo profileert Koezio in Brussel zichzelf online. Dat is een hele mond vol. Maar eigenlijk is het gewoon het typische voorbeeld van de hedendaagse arcadehal. Bezoekers kunnen hier kiezen uit drie missies. De Agents Delite, Mission Hors Controle en de Karaoke Club. Elk met een uniek verhaal, geweldige effecten en duizelingwekkende doolhoven. En natuurlijk in virtual reality. Behalve in Brussel, zijn er ook vestigingen van Koezio in het noorden van Frankrijk. Net over de grens. In Lille en Sénart.

Livescope, Brussel

Ook bij Livescope in Brussel kun je je blackjack spelregels vergeten, want bij deze entertainmenthal hebben de gokkasten ook plaatsgemaakt voor virtual reality. Vecht tegen een invasie van draken, maak met de grootst mogelijke precisie bommen onschadelijk, bestuur een ruimteschip of loop over een plank op een hoogte van tachtig verdiepingen. Bezoek Tokyo en New York. Allemaal vanuit de 250 vierkante meter in Flagey. Tal van onvergetelijke ervaringen onder één dak.

VR-Hut

De prijs voor meest originele bedrijfsnaam van het jaar zal de VR-hut in Waterloo niet winnen. Maar deze arcadehal heeft het wel geschopt tot de top 5 op TripAdvisor en dat is ook wat waard. Iedere speler krijgt een HTC VIVE PRO-headset uitgereikt en heeft de keuze uit maar liefst 800 verschillende spellen, die ze daarmee kunnen spelen. Van Escaperoom, tot ontdekkingstochten, sportactiviteiten en schietspellen. Voor ieder is er wat wils. En het leuke aan deze hal is dat ze zich niet enkel op groepen richten, maar ook voor individuen een groot aanbod VR-ervaringen heeft.

Wat is VoIP-telefonie?

Previous article

Moderne relatiegeschenken voor de vernieuwende ondernemer

Next article