Handig

Waarvoor kan je kluizen gebruiken?

0

Hoor je het woord kluis, dan denk je misschien meteen aan de kluizenruimte in de bank die beveiligd is met een ontzettend zware deur. Om je kluisje open te maken, moet je je eerst registreren bij het bankpersoneel. Vrij omslachtig vind je niet? Daarom is het geen slecht idee om over een kluis voor bij jou thuis na te denken. Dat heeft immers heel wat voordelen. In dit artikel lees je waarvoor je kluizen zoal kan gebruiken.

Het nut van een gewone kluis

Waarvoor kunnen kluizen bij jou thuis nuttig zijn? Een standaard kluis dient er in de eerste plaats voor om spullen veilig op te bergen. Die spullen zijn dan vooral dure juwelen, je trouwboekje, vertrouwelijke documenten en noem maar op. Door ze in een kluis op te bergen zijn ze veilig tegen ongewenste bezoekers en dieven. Tegenwoordig kan je zo’n kluis ook laten inwerken in je kleerkast, bijvoorbeeld, en laten verankeren. Zo kunnen dieven niet aan de haal met de kluis – die ze dan later zouden openbreken.

Het nut van een brandwerende kast

Een brandkast of een brandwerende kluis heeft op zich dezelfde functie als een gewone kluis: kostbare spullen beschermen tegen diefstal. Het extra voordeel van een brandkast is dat deze kluis niet alleen tegen dieven, maar ook tegen vuur of zeer hoge temperaturen beschermt. In het geval van een brand kan je er dus op rekenen dat je dure spullen niet beschadigd geraken door het vuur, het bluswater of het puin dat bij een brand komt kijken. Afhankelijk van de brandkast die je aankoopt, beschermt deze 30 tot 120 minuten tegen brand. Bij zo’n kluis is vooraf getest hoe lang papier, harde schijven of USB-sticks en gevaarlijke stoffen beschermd blijven tegen extreme temperaturen. 

Het nut van een oplaadkast

Tegenwoordig hebben we met z’n allen heel wat batterijen in huis. Wie met een elektrische fiets rijdt, moet regelmatig zijn batterij opladen. Maar in het geval van een brand, zal deze batterij meteen kapot gaan. Accu oplaadkasten bieden de oplossing. Je bergt je fietsbatterij op in deze compacte veiligheidskast en tegelijkertijd wordt de batterij opgeladen. Als dat niet praktisch is? Breekt er brand uit, dan sluiten de deuren van zo’n kluis automatisch, dus daar hoef jij je geen zorgen om te maken. Bovendien kan je extra opties aanschaffen, zoals wieltjes, zodat de kluis makkelijk verplaatsbaar is. 

Deze machines heb je echt nodig om van jouw tuin een plaatje te maken

Previous article

Zo maak jij tanken gemakkelijk

Next article