Handig

Deze machines heb je echt nodig om van jouw tuin een plaatje te maken

0

Wanneer je een tuin hebt, wil je er ten volle van kunnen genieten. Daar heb je groot gelijk in! Je hebt niets aan een tuin wanneer je er niet heerlijk in tot rust kunt komen. Natuurlijk moet je je tuin wel goed onderhouden, als je wil dat het aanzicht ervan rustgevend is. Veel mensen zien tuinieren als een lastige klus, maar met de juiste tuinmachines wordt tuinieren een aangenaam tijdverdrijf. Welke tuinmachines je best in huis kunt halen, lees je hier.

Hou je gras in topvorm

Het grootste deel van je tuin bestaat waarschijnlijk uit gras. Men zegt dan wel dat het gras altijd groener is aan de overkant, maar met de juiste verzorging zal jouw gazon altijd de mooiste zijn. Eerst en vooral is het belangrijk om in de lente en zomer je gras met enige regelmaat te maaien. Een grasmaaier met een accu is daar heel geschikt voor. Als je echt een groot grasveld moet maaien, kies je beter voor een zitmaaier. De stugge stukken gazon hou je netjes met een kantenmaaier. Welke kantenmaaier het meest geschikt is voor jouw tuin, hangt af van je grasoppervlak en welk comfort en welke kracht je van je tuinmachine verwacht.

Mooie struiken en hagen

Een ander in het oog springend deel van je tuin, zijn de struiken en hagen die je tuin rijk is. Om wildgroei te voorkomen, is het belangrijk dat je deze hagen en struiken af en toe snoeit. Dat kun je doen met een snoeischaar of heggenschaar. De meest handige heggenscharen werken met een accu en zijn licht in gewicht. Hierdoor kun je ze gemakkelijk hanteren en zijn je struiken in een handomdraai weer in vorm gesnoeid. Ook kleinere hagen en sierstruiken dienen van tijd tot tijd bijgeknipt te worden. Hier is een struik- en grasschaar ideaal voor. Zo’n schaar kun je handmatig laten knippen, maar ze kan ook aangedreven worden door een batterij. Dat maakt het voor jou veel comfortabeler om ermee aan de slag te gaan. Met deze tuinmachine kun je ook de randen van je gazon mooi bijsnijden. 

Weg met die bladeren

Bladeren zijn mooi, zolang ze aan de bomen hangen. Wanneer ze naar beneden vallen en je gazon ontsieren, zijn ze heel wat minder geliefd. Je kunt ze met een rijf verzamelen, maar dit is best zwaar werk. Met een bladblazer gaat het veel sneller en efficiënter om alle bladeren bij elkaar te verzamelen en van je gazon te verwijderen. De bladeren kun je vervolgens nog inzetten om je tuin te laten floreren. Zo’n dikke laag bladeren is namelijk ideaal om de aarde van je groentetuin vruchtbaar te houden. Je kunt ze ook als compost gebruiken en ze rond je bloembedden of bomen leggen.

Wat is het toch leuk om iets weg te geven

Previous article

Waarvoor kan je kluizen gebruiken?

Next article