Handig

Wat is het toch leuk om iets weg te geven

0

Wanneer je een cadeautje voor iemand hebt bedacht en gekocht, zorgt dat meestal voor een gevoel van voldoening. Natuurlijk ben je razend benieuwd hoe die persoon gaat reageren wanneer hij of zij het presentje in ontvangst neemt. En wat is het dan fijn als diegene enthousiast is en jouw persoonlijke gift kan waarderen. Zo gaat het ook met het geven van relatiegeschenken. Niet alleen zijn deze goed om jouw bedrijf meer in de schijnwerpers te zetten, al is dat natuurlijk wel een mooie bijkomstigheid. Maar het weggeven van relatiegeschenken zorgt bij jezelf ook voor een prettig gevoel.

Een blijvende herinnering

Geschenken zijn een blijvende herinnering. Wanneer een gekregen presentje onder je aandacht komt, denk je toch weer terug aan dat speciale moment dat je het gekregen hebt. En natuurlijk ook aan de persoon die het aan jou heeft gegeven. Met relatiegeschenken is dat net zo. Iedere keer wanneer het wordt gebruikt is de onderneming waar het vandaan komt weer in beeld. Door het te bedrukken met de bedrijfsnaam, logo of reclameslogan wordt het nog beter geassocieerd met je onderneming. Door een subtiele verwijzing heb je met een bedrukt relatiegeschenk een mooi marketinginstrument in handen.

Uitgelezen geschenkmomenten

Wat is nu het juiste moment om een relatiegeschenk weg te geven? Uiteraard zijn dat de feestdagen. Een leuke attentie rondom de sinterklaasperiode en vlak voor de kerstdagen waarderen relaties en collega’s het zeker wanneer je een blijk van waardering geeft. Een relatiegeschenk waar muziek in zit en goed in de smaak zal vallen is een speaker. Leuk om op de werkplek of thuis te gebruiken als ‘arbeidsvitaminen’ of om mee te nemen tijdens een vakantie. Laat speakers bedrukken met je logo en je onderneming is op vele plaatsen zichtbaar. Een andere goede periode om relatiegeschenken weg te geven is vlak voor de zomervakantie. Laat bijvoorbeeld strandballen, badlakens, zonnebrillen of koeltassen bedrukken en geef deze weg. De zomermaanden zijn ideaal om de naamsbekendheid van je onderneming een boost te geven.

Ideale promotiegelegenheden

Wanneer je vaak op een beurs of promotioneel event bent geweest weet je dat daar eigenlijk door alle standhouders aardigheidjes worden weggegeven. Uiteraard met de bedoeling om meer naamsbekendheid te verkrijgen voor een onderneming. Zelf kun je hier natuurlijk ook handig gebruik van maken. Richt een stand in op een beurs of evenement en prijs jouw onderneming in de markt. Geef pennen met opdruk weg aan de bezoekers. Pennen zijn relatief goedkoop maar zijn op het gebied van relatiegeschenken echte favorieten. Ze zijn in veel varianten verkrijgbaar. Laat een metalen pen bijvoorbeeld graveren, wat een luxe uitstraling geeft. Pennen gaan vaak van hand tot hand waardoor ook anderen jouw bedrukking goed zien.

Een simpel cadeau is van onschatbare waarde

Klanten, personeel, leveranciers en relaties: ze zijn van onschatbare waarde voor je onderneming. Geef daarom van tijd tot tijd een blijvende herinnering in de vorm van een relatiegeschenk. Wat het ook is, het gaat uiteindelijk om het gebaar. En zoals gezegd: het is leuk om te krijgen maar nog veel leuker om te geven.

Drie tips voor een succesvol horecabedrijf

Previous article

Deze machines heb je echt nodig om van jouw tuin een plaatje te maken

Next article