Handig

Verschillende soorten cannabis, zo zit het

0

Cannabis komt in allerlei soorten en smaken, en als je je een beetje bezighoudt hiermee weet je dat er ontelbaar veel soorten te krijgen zijn. Mensen die regelmatig cannabis gebruiken, hebben dan ook vaak een aantal favorieten. Waar komen al deze verschillende soorten en smaken eigenlijk vandaan? En wat is precies het verschil? Dat lees je allemaal hier.

Indica en sativa

Wietsoorten zijn altijd op te delen in twee categorieën, namelijk indica soorten en sativa soorten. Indica soorten zijn cannabissoorten die ontspannend en rustgevend werken op het lichaam en de geest. Sativa soorten doen meer het tegenovergestelde en zorgen ervoor dat je energiek wordt en wordt gestimuleerd. Creatieve mensen gebruiken dit dan ook vaak om beter aan het werk te kunnen, en sporters gebruiken het wel eens om meer energie uit hun sport te halen.

De meeste soorten cannabis zijn eigenlijk een mix van sativa en indica. Er zijn veel soorten die voornamelijk één van de twee zijn, maar ook erg veel soorten zijn bijvoorbeeld 50/50. Ook verhoudingen als 80/20 komen vaak voor. Op https://www.royalqueenseeds.nl/ vind je alles, van indica tot sativa en alles wat hiertussen zit. Welke soort bij jou past, hangt dus af van persoonlijke smaak en naar welk effect je precies op zoek bent.

Smaken verschillen

Naast de soorten, zijn er ontelbaar veel ‘smaken’ waar cannabis in te krijgen is. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat wel. Suikerspin, bubblegum, banaan, bessen, koekjes en zelfs kaas zijn allemaal geen gekke voorbeelden van cannabissoorten die te krijgen zijn. De cannabis smaakt natuurlijk niet écht naar kaas, maar er zijn dan aroma’s te proeven en te ruiken die ergens iets weg hebben van kaas.

Doordat verschillende soorten met elkaar worden gekruist, ontstaan er weer nieuwe soorten en smaken. Er zijn dan ook een aantal ‘oorspronkelijke’ soorten cannabis, en allemaal stammen ze wel af van een van deze soorten. Soms staat de soort redelijk dichtbij het origineel en soms is er al zo veel gekruist onderling, dat er compleet nieuwe soorten ontstaan. Dat kruisen kan zo maar door blijven gaan en zo komen er steeds meer smaken en soorten bij.

Elke soort heeft ook zijn eigen eigenschappen. Naast dat de een opwekkend kan zijn en de ander rustgevend, zijn er een heleboel andere dingen waar een cannabissoort voor kan zorgen. Een specifieke soort kan bijvoorbeeld zorgen voor veel eetlust, of juist weinig. Misschien zorgt een andere bepaalde soort er wel voor dat je erg ontspant en dat het ook pijn verlicht. Ze zijn allemaal anders, en dat maakt het ook zo leuk.

Pragmatisch betekenis: herkomst en voorbeelden

Previous article

Hoe kun je scherm opnemen? En kan dat ook voor een gedeelte van je scherm?

Next article