Handig

Hoe kun je scherm opnemen? En kan dat ook voor een gedeelte van je scherm?

0

Er zijn veel redenen waarom je een opname zou willen maken van het scherm van je computer. Misschien wil je een “Let’s Play-video” voor YouTube opnemen, een softwarehandleiding opnemen of je voorbereiden op een presentatie op het werk of op school. Online kan je zeker goede opties vinden van gratis en betalende screenrecorder software. Maar wist je ook dat Windows een ingebouwde functie heeft waarmee je screenrecordings kunt maken. Deze functie goed verstopt in de Xbox-app. In dit artikel bespreken we kort de twee beste manieren om je volledige scherm of een gedeelte van je scherm op te nemen.

Windows 10 Gamebar

Het zit goed verborgen maar Windows 10 heeft een eigen ingebouwde schermopnamefunctie, die vooral wordt gebruikt om games op te nemen. Om deze functie te vinden, opent je de Xbox-app, klik vervolgens op [Windows] + [G] en klik vervolgens op ‘Ja, dit is een spel’. Klik op “Opnemen vanaf nu”, of druk op [Windows] + [Alt] + [R] om de opname te starten, met dezelfde sneltoets kun je de opname stoppen als je klaar bent. De opgenomen video wordt opgeslagen in de map “Film / opname” in MP4-indeling. Om de instellingen van de recorder aan te passen, open je de Xbox-app en ga je naar de DVR-optie. Je kunt geen andere bestemmingsmap specificeren voor een opname, maar je kunt de kwaliteitsinstellingen aanpassen (of je audio wilt opnemen) en de maximale filmduur specificeren.

Helaas kunnen niet alle Windows 10-apparaten Gamebar gebruiken om films op te nemen. Om het te kunnen gebruiken, moet je een grafische kaart hebben die één van de volgende codecs ondersteunt:

  • Intel Quick Sync H.260
  • Nvidia NVENC
  • AMD VCE

Screenrecording software zoals die van EaseUS RecExperts

Eén van de gemakkelijkste opties is de screenrecording software van EaseUS RecExperts. Dit programma is een professionele screenrecorder met ondersteuning voor verschillende screenrecording opties zoals; scherm opnemen, computeraudio opnemen, webcam opnemen en gameplay opnemen. Je kunt je volledige scherm opnemen of een deel van je scherm dat je vooraf kunt aangeven in de software.

Om het scherm succesvol op te nemen met deze applicatie, moet je eerst EaseUS RecExperts downloaden en installeren. Hieronder laten we zien welke stappen je moet volgen om je scherm te kunnen opnemen.

Start EaseUS RecExperts. Je kunt een van de vier opties in het hoofdmenu kiezen. Hier moet je klikken op “Scherm opnemen”.

Klik op “Aangepast” om een schermgebied te selecteren dat moet worden opgenomen. Je kunt kiezen voor “Volledig scherm””,Geselecteerde venster””,Vaste venster””,Vergrendeld venster” of om de grootte van het venster hier aan te passen. Als je het scherm en de webcam tegelijkertijd wilt opnemen, zorg er dan voor dat je een webcam op je computer hebt aangesloten.

Klik op “Microfoon”, en je kunt ervoor kiezen om alleen het systeemgeluid op te nemen, alleen de microfoon op te nemen, beide op te nemen, of op te nemen zonder geluid.

Klik op “Opnemen” om de opname te starten. Nadat de opname is voltooid, worden de video’s getoond in de “Videolijst”.

Klik met de rechtermuisknop op de opgenomen video, je kunt de video bekijken, comprimeren, bewerken, delen, etc.

Verschillende soorten cannabis, zo zit het

Previous article

Voor wie is kerst belangrijker? Voor Belgen of Nederlanders?

Next article