Tech

Verschil tussen refurbished en tweedehands

0

Er zijn tegenwoordig genoeg redenen om niet meer voor een nieuw apparaat te kiezen. De reden waarvoor de meeste mensen voor een refurbished of tweedehands is toch wel het grote prijsverschil. Daarnaast vinden steeds meer mensen het belangrijk om duurzaam te kiezen. Door voor refurbished of een tweedehands te kiezen maak je een duurzame keus, je bespaart het milieu namelijk een nieuw apparaat.

Markt Apple devices groeit enorm

De markt van vooral tweedehands en refurbished Apple devices groeit enorm. Extra populair zijn de refurbished iPhone en de refurbished iPad. De refurbished markt groeide de afgelopen jaren met meer dan 100% blijkt uit een onderzoek van iPhoned.

De verschillen tussen refurbished en tweedehands

Wanneer je zelf op zoek bent naar een refurbished of een tweedehands device is het belangrijk om de verschillen te weten. Wij vergelijken hieronder beide varianten op verschillende factoren.

Garantie op het device

De garantie op een tweedehands device is niet aanwezig, je ontvangt dan ook geen garantie wanneer je een toestel koopt van een consument op een marktplaats. Dit is een erg belangrijk verschil, want je hebt op deze manier geen mogelijkheid om aanspraak op garantie te doen wanneer er in de toekomst iets kapot is bij het device. Bij een refurbished device wordt er altijd garantie gegeven. Deze varieert van 1 jaar tot en met 3 jaar (en dat is erg lang)!

Technische staat van device

Bij een tweedehands device is het moeilijk in te schatten wat de technische staat is. Een device wordt nooit door een specialist gecontroleerd. Eventueel kun je het apparaat zelf inspecteren, helaas blijft het kunnen beoordelen van de technische conditie specialistisch werk. Bij een tweedehands toestel is het dus de vraag of deze goed zal functioneren. Bij een refurbished device zit dit heel anders, daar controleren specialisten het device uitvoerig voor deze wordt verkocht aan een consument. Ze moeten dit wel doen, omdat ze ook lang garantie op het device geven. Je hebt daar de zekerheid dat het goed zal functioneren.

Prijs van het device

De prijs van het device kan veel verschillen. In het algemeen is te zien dat tweedehands devices die op marktplaatsen worden verkocht voor lagere plaatsen worden verkocht dan dat de refurbished devices worden verkocht. Het prijsverschil ontstaat doordat er geen garantie op het toestel wordt gegeven en het toestel ook niet volledig wordt gecontroleerd door specialisten. Bedrijven die refurbished devices aanbieden hanteren hogere prijzen om deze kosten te kunnen denken en hebben natuurlijk ook winst nodig.

Wat kies jij: Refurbished of tweedehands?

Nu wij de voor en nadelen van een refurbished en tweedehands device op een rij hebben gezet zijn wij erg benieuwd voor wat jij kiest? Kies jij liever voor een goedkoper tweedehands toestel zonder garantie en waar je niet zeker bent van de technische conditie van het device? Of kies jij voor zekerheid door voor een refurbished device te kiezen?

DNA testen steeds betrouwbaarder door technologie

Previous article

Een betaalterminal huren of kopen – wat is het beste?

Next article