Geld

Een betaalterminal huren of kopen – wat is het beste?

0

De kans is groot dat jij op dit moment op zoek bent naar een betaalterminal. Er is namelijk een reden dat je bij dit artikel terecht bent gekomen. Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken is of je een betaalterminal wil huren of dat je er graag een koopt. Een betaalterminal huren heeft zo zijn voordelen, maar ook de koop kent een aantal grote pluspunten. Benieuwd wat de beste keuze is voor jouw bedrijf? Lees dit artikel dan zeker even goed door. We hebben de belangrijkste info namelijk voor jou op een rijtje gezet!

Een betaalterminal huren – ideaal voor starters

Het betaalterminal huren is over het algemeen een goede keuze voor bedrijven die net beginnen of die een relatief laag budget hebben. Wanneer je een betaalterminal huurt, betaal je meestal een maandelijkse vergoeding aan de betalingsverwerker. Deze vergoeding omvat meestal de kosten van de terminal, evenals eventuele noodzakelijke software-updates en onderhoud. Over het algemeen is de mobiele betaalterminal prijs echter aan te merken als vrij laag.

Nu kent het huren van een betaalterminal ook een aantal nadelen. Na verloop van tijd kunnen de kosten van het huren van een terminal oplopen. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk meer betaalt dan wanneer je de terminal gewoon had gekocht. Bovendien kunt u vastzitten aan een contract, al hangt dit volledig af van de aanbieder die je kiest.

Een betaalterminal kopen – goedkoper op lange termijn

Een betaalterminal kopen is juist weer handig voor de bedrijven die een groter budget hebben of die al langer opereren binnen hun markt. Wanneer je een betaalterminal koopt, bezit je het apparaat zelf. Dit houdt in dat je geen lopende betalingen aan een verhuurbedrijf hoeft te doen. Een van de grootste voordelen van de aankoop van een betaalterminal is natuurlijk dat je na verloop van tijd geld kunt besparen.

Er zitten ook hier weer een aantal nadelen aan het kopen van een betaalterminal. Als de terminal breekt of verouderd raakt, ben je als eigenaar zelf verantwoordelijk voor de kosten van reparatie of vervanging. Bovendien kan de aankoop van een betaalterminal een grote investering vooraf zijn, iets wat niet altijd mogelijk is als starter.

Voor welke optie kies jij?

Het mag duidelijk zijn dat geen van de opties dé beste is ten opzichte van de ander. Het hangt namelijk volledig af van wat je graag uit jouw nieuwe aanwinst wilt halen. Door voor jezelf op een rijtje te zetten wat je zoekt is het maken van een keuze gelukkig al een stuk makkelijker. Voor je het weet ben je voorzien van een betaalterminal die perfect past bij wat je al die tijd al zocht.

Verschil tussen refurbished en tweedehands

Previous article

Waarom kiezen voor refurbished?

Next article