Handig

Typisch Hollands weer: zo rijd je veilig op je scooter

0

Het is geen verrassing dat in Nederland de wegen vaak nat zijn. Gedurende het jaar valt er veel regen, wat het wegdek continu nat maakt en ervoor zorgt dat het gladder kan worden. Veilig rijden begint bij een goede scooter en de juiste uitrusting. In deze blog lees je 5 tips. Lees snel verder! 

1. Ga geconcentreerd de weg op

Gedurende het jaar hebben we in Nederland met veel regen te maken. Of het nu een regenbui of een onweersbui is, alert blijven op de weg is altijd van groot belang. Wees je hiervan bewust. Scooter rijden tijdens slecht weer vraagt om extra aandacht, zodat je jezelf en anderen niet in gevaar gaat brengen. Hoe beter je voorbereid bent, hoe gemakkelijker je dat afgaat.

 

2. Rem tijdig bij regen

Remmen kan gevaren opleveren wanneer het regent. Normaal gesproken zou je misschien op het laatste moment jouw rem in kunnen drukken, zodat je nog op tijd stil staat. Wanneer je dit doet tijdens een regenbui, dan kan het zijn dat je gaat slippen. Voorzichtiger remmen is daarom van belang. Als je voorzichtig remt, dan kun je bijna niet in de slip raken. Jouw remweg wordt daarbij ook direct een stuk langer.

 

3. Rijd langzamer

Matig je snelheid bij extreme weersomstandigheden. Zowel fel zonlicht als regen kunnen ervoor zorgen dat je minder. Je moet er daarbij ook rekening mee houden dat andere weggebruikers je ook minder goed zien. Ook zij kunnen dus te laat reageren bij gevaarlijke situaties, waardoor een ongeluk in een klein hoekje zit. Langzamer rijden zorgt er daarom voor dat je eerder kunt anticiperen en een ongeluk sneller kunt voorkomen.

 

4. Wees je bewust van zonlicht

Regen kan gevaarlijk zijn, maar ook zonlicht kan problemen op het wegdek opleveren. Zonlicht is heerlijk in je gezicht en op de rest van jouw lichaam, maar kan het zicht wel aanzienlijk verslechteren. Het is daarom ook goed om te weten welke gevaren fel zonlicht en andere invloeden van het zomerse weer met zich mee kunnen brengen, zodat je jezelf hier ook op voor kunt bereiden.

5. Sluit een scooterverzekering af

Ben je de trotse eigenaar van een scooter, dan ben je verplicht om een scooterverzekering af te sluiten. Hiermee ben je goed verzekerd bij diefstal en schade. Zo kan je veilig én goed verzekerd de weg op. Heb je nog geen verzekering op het oog? Kijk dan eens bij InShared. Bij deze online verzekeraar vind je betrouwbare verzekeringen voor een prikkie.

4 Tips voor de perfecte date thuis

Previous article

Foto’s afdrukken: dit zijn de voordelen

Next article