Handig

Foto’s afdrukken: dit zijn de voordelen

0

Twijfel jij of je jouw foto’s wil laten afdrukken en blijft je vinger hangen boven de entertoets? Zonde, want er zitten heel veel voordelen aan het laten afdrukken van foto’s. Wat deze voordelen zijn en hoe leuk het is om jouw mooiste foto’s afgedrukt en wel in je handen te hebben, vertellen we jou in deze blog!

In een ver – heel ver – verleden was foto’s afdrukken zo bijzonder dat mensen vaak maar enkele foto’s van zichzelf hadden. Maar die tijd is allang voorbij. Sterker nog, we leven nu in een tijd dat we meer foto’s maken dan dat we in een fotoalbum kwijt kunnen. Toch is het heel mooi om foto’s van bijzondere momenten, denk aan een geboorte, een trouwerij of een jubileum, op fotopapier te bekijken en te bundelen in een fotoalbum. Echt véél beter dan dat je het van een scherm moet kijken.

Laten we eens kijken naar de voordelen van afgedrukte foto’s.

1. Kwaliteit boven kwantiteit

We hebben een smartphone vol met de mooiste foto’s, maar er zijn vaak ook genoeg minder mooie foto’s. De hoeveelheden zijn ontelbaar, laat staan dat je ze kunt bundelen in een fotoalbum. Door selectief door je foto’s heen te gaan, kun je jouw lievelingsfoto’s laten afdrukken om later in een album te plakken. Op deze manier raak je geen belangrijke foto’s kwijt en kun je het geheugen van je telefoon of camera weer opschonen.

2. Herbeleef je mooiste momenten

Een fotoalbum maken, of je het nu digitaal doet of in real life aan de slag gaat met je album, is een prettige manier om prachtige momenten weer her te beleven. Zeker als je bijvoorbeeld jaarlijks een album maakt. Even waan je je weer terug op vakantie, geniet je weer van je kinderen in een pretpark of pink je een traantje weg bij het eindgala van je oudste. En ook als je jaren later weer een album uit de kast pakt beleef je weer de mooiste momenten enkel bij het openslaan van het fotoboek.

3. Geef je foto’s een plekje

Door foto’s af te drukken, kan je ook de mooiste foto’s een plek geven in je woning. Bijvoorbeeld door foto’s in lijsten te verzamelen aan een muur in de woonkamer. Of door een paar foto’s op je bureau in het kantoor te zetten. Sommige foto’s zijn te mooi om te bewaren in een fotoalbum. Of nog erger: in je telefoon. Je kan foto’s op verschillende formaten afdrukken of kies bijvoorbeeld voor een foto op canvas.

Frame it

Foto’s zijn vastgelegde momenten die je wil koesteren. En dat koesteren gaat nu eenmaal het beste als je het kan vasthouden. Geef die mooie, bijzondere, verdrietige, blijde, gezellige, grappige en memorabele momenten het papieren podium dat ze verdienen. En als we dan nog eens kijken naar vroeger en nu dan hoef je je tegenwoordig ook niet meer zorgen te maken over de kosten van het afdrukken van foto’s. Het afdrukken van foto’s kan al vanaf 12 cent per foto. Dus: druk op enter en bestel die foto’s!

Wil je weten met welke telefoon je de mooiste foto’s kunt maken? Bekijk dan dit artikel.

Typisch Hollands weer: zo rijd je veilig op je scooter

Previous article

Wat is content marketing en hoe werkt dat?

Next article