Handig

Trapliften, alles wat u moet weten

0

Slecht ter been zijn is een tragisch voorval wat veel mensen, vroeg of laat in hun leven, mee zullen maken. Om uw leven te leven op een wijze waar u beperkt bent, daar kijkt natuurlijk niemand naar uit. Er komen nieuwe zorgen bij kijken waar niet iedereen zo gauw mee weet wat te doen. Er zullen vragen en zorgen in uw hoofd rondspoken die niet makkelijk te beantwoorden zijn. Maar wees niet getreurd. Mocht het nou voor uzelf, of voor een bekende die slecht ter been is zijn, hopelijk vindt u in dit artikel wat antwoorden op deze ronddwarrelende vragen.

Eenmaal geblesseerd begin je te merken dat je voor veel dagelijkse acties eigenlijk degelijke kracht nodig hebt. Hebt u deze niet meer, dan kan het moeilijk gaan om deze dagelijkse taken op dezelfde wijze, of op hetzelfde tempo uit te voeren. Het kan zelfs dat het helemaal niet meer mogelijk is om bepaalde dingen te doen naar aanleiding van een blessure, of door ouderdom. Een goed voorbeeld hiervan is traplopen. Veel ouderen hebben moeite de trap op en af te komen. Gelukkig is er een briljant hulpmiddel dat mensen die slecht ter been zijn verder kan helpen met traplopen, zonder dat dezelfde inspanning vereist is.

Een traplift, wanneer schaf ik dit aan?

Dit o zo briljante hulpmiddel is een technologisch wonder dat veel mensen hulp biedt. Ik heb het in deze situatie over een traplift. Een traplift gaat langs de zijkant van een trap in een gestaag tempo omhoog met een druk op de knop. Dit doet het terwijl iemand op de bijgevoegde stoel kan zitten. Zo wordt deze persoon de trap op getild. Wanneer is het nou handig om een traplift in het huis te vestigen? Een traplift is geen kleine investering en je wilt natuurlijk zo goed mogelijk waar krijgen voor je geld. Een traplift is in verschillende situaties nuttiger dan anderen. Als iemand bijvoorbeeld geblesseerd is geraakt en moeite heeft met de trap op en af te komen, maar de desbetreffende persoon ook weer zal genezen van de blessure, dan is het onwijs om een traplift te laten installeren. Dan raad ik aan om tot de blessure voorbij is te wennen aan het leven op de begane grond. Als een persoon daarentegen voor een lange tijd de trap niet op kan, of het wordt alsmaar moeilijker door ouderdom, dan zou ik nadenken over het aanschaffen van een traplift.

Moet ik me zorgen maken om de prijs van een traplift?

Zoals in de vorige alinea al is benoemd, is een traplift niet beschikbaar voor schokkend lage prijzen. Dat komt mede doordat, net zoals dat in de vorige alinea ook benoemd is, het een moeilijk in elkaar zittend technisch voorwerp is. Ook het installeren is een flinke klus en kost daarom een hap. Kosten variëren echter drastisch verschillend per situatie. Zo ligt er een groot prijsverschil tussen een traplift op een trap met bocht en een trap zonder bocht. Als u het niet al te breed heeft maar toch een traplift nodig heeft, is het ook mogelijk een subsidie te krijgen op de betaling van de traplift, of zelfs de gehele traplift gratis te krijgen, afhangend van uw situatie. Dit moet u aanvragen bij uw eigen gemeente. Ook is het aanschaffen van een tweedehands traplift mogelijk, of kunt u een traplift voor kortere tijd huren. Dan is het ook met kortdurende blessures mogelijk om de trap op en af te gaan. Wennen aan de begane grond is dan toch niet nodig.

Accessoires, handigheden en bonussen

Ook wordt er door de trapliften leveranciers gelet op gebruiksgemak, zoals dat bij talloze voorwerpen het geval is. Zo kunt u bijvoorbeeld aanpassingen maken op de traplift, zoals het toevoegen van een voetenbankje onder de stoel. Ook is het handig om een draaiende stoel te gebruiken. Dan graviteert u automatisch naar de juiste kant van de trap zodat u makkelijk kunt instappen, zonder gekke bewegingen te hoeven maken.

Geen airco op kantoor? Met deze tips hou je het hoofd toch koel

Previous article

iPad: je ideale vriend op vakantie

Next article